Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Радикални, индивидуалистични и новаторски- Miroslav Tadic, Howard Levy и Mark Nauseef

На 8 октомври в Концертна зала Пловдив гостува триото Miroslav Tadic, Howard Levy и Mark Nauseef. Miroslav Tadic е сръбски китарист,който живее САЩ . През 1997 г списание Guitar Player го класира като един от трийсетте най-радикални и индивидуалистични китаристи в света. Howard Levy свири на хармоника- той е изпълнител без граници.Музикалните му пътешествия са в света на джаз, поп, рок, латино ,фолк,кънтри,класическа,театрална,дори филмова музика.Печели награда Джоузеф Джеферсън през 1986 г за най-оригинална музика за пиеса,а през 1997 се сдобива и със статутка Грами.И последния участник в триото е барабаниста Mark Nauseef. Той е американец от дълги години работи с Мирослав Тадич,заедно те композират,записват и продуцират разнообразна музика с изпълнители от цял свят. Преди концерта си в Пловдив музикантите се срещнаха с представители на българските медии.Там беше и Детелина Петрова . Ето какво казаха Miroslav Tadic, Howard Levy и Mark Nauseef.
Още от категорията

Великите европейци - Мефистофел /втора част/

Гримът на Фьодор Шаляпин като Мефистофел в операта „Фауст“ на Гуно обобщава много представи за образа на Дявола. Червена кожа, зловещ профил, гърбав нос, изпъкнала долна челюст и рядка козя брадичка, строг поглед. Няма рога, копита и опашка, но и не трябва - кой би допуснал такъв тип в къщата си.  BNR podcasts · Великите европлеци -..

публикувано на 31.08.22 в 10:35

Не знам дали е разумно да работим при по-високи цени на газа

Георги Богданов- собственик на консервно предприятие в Първомай, отговори в предаването "Точно днес" на въпроса как работят в разгара на кампанията. " Работим и чакаме някой да ни купи стоката. В момента имаме газ. До 31-ви юли цената беше 2200 лв. на 1000 кубика за нас. Сега коментират за още 60 % от 1-ви август. Според мен има много неизвестни...

публикувано на 04.08.22 в 10:42

Фотографска изложба "Далеч от Африка" в Градската галерия

"Далеч от Африка" е названието на  фотографската изложба, която представя Градската художествена галерия на ул. "Княз Александър Първи" 15 от 3 до 23 август.  Фотоизложбата е съвместно дело на двама известни артисти - професионалния фотограф Атанас Кънев и театралния режисьор Елена Панайотова.  Изложбата представя програмата "Артисти за деца",..

публикувано на 02.08.22 в 13:07

„Алтер его” с Владислав Христов и мопса на Вазов

„Мопса на Вазов“ е новата книга с кратки прозаични текстове на Владислав Христов. Тази събота той ще я представи в „Алтер его“, а това ще отвори неочаквани теми за разговор. Ще разгърнем този любопитен сборник предпремиерно в ефир, а иначе, по думите на автора, „мопсът ще лае в Пловдив“ на 19-ти юни от 15 часа в кафенето на ул. „Гладстон 1“..

публикувано на 27.06.22 в 10:10

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48