Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Интервю с Влатко Стефановски, етно- рок джаз китарист

Влатко Стефановски е етно- рок джаз китарист от Република Македония. Той е един от основателите на македонската формация „Леб и сол”, с която записва 13 албума, има 2 издадени студийни проекта със сръбския музикант Мирослав Тадич, композирал е музика за над 10 филма, за 3 балета, за театрални постановки, а в момента се подвизава с формация наречена Влатко Стефановски трио. Отдавна талантът на Стефановски е прекрачил границите на родната му Македония, той печели овации и в САЩ, Канада, Великобритания, Германия, Франция. През 2008 г. Влатко Стефановски беше един от гостите на Пловдивския джаз фестивал. Чуйте разговора на Детелина Петрова с него- ден след концерта в Пловдив, буквално минути преди да напусне България.
Още от категорията

Ина Иванова в "Добро утро, ден!"

В последната седмица на септември, в началото на есента, в „Добро утро, ден!“ гостува Ина Иванова . Тя е автор на поезия и проза, нейни книги с разкази и стихотворения са издания на „Жанет-45“. Скоро ще излезе новата й стихосбирка "Нещата, за които мълчим". Книгата е сред одобрените за финансиране издания по програмата на Община Пловдив за 2022..

публикувано на 26.09.22 в 10:20

Великите европейци - Мефистофел /втора част/

Гримът на Фьодор Шаляпин като Мефистофел в операта „Фауст“ на Гуно обобщава много представи за образа на Дявола. Червена кожа, зловещ профил, гърбав нос, изпъкнала долна челюст и рядка козя брадичка, строг поглед. Няма рога, копита и опашка, но и не трябва - кой би допуснал такъв тип в къщата си.  BNR podcasts · Великите европлеци -..

публикувано на 31.08.22 в 10:35

Не знам дали е разумно да работим при по-високи цени на газа

Георги Богданов- собственик на консервно предприятие в Първомай, отговори в предаването "Точно днес" на въпроса как работят в разгара на кампанията. " Работим и чакаме някой да ни купи стоката. В момента имаме газ. До 31-ви юли цената беше 2200 лв. на 1000 кубика за нас. Сега коментират за още 60 % от 1-ви август. Според мен има много неизвестни...

публикувано на 04.08.22 в 10:42

Фотографска изложба "Далеч от Африка" в Градската галерия

"Далеч от Африка" е названието на  фотографската изложба, която представя Градската художествена галерия на ул. "Княз Александър Първи" 15 от 3 до 23 август.  Фотоизложбата е съвместно дело на двама известни артисти - професионалния фотограф Атанас Кънев и театралния режисьор Елена Панайотова.  Изложбата представя програмата "Артисти за деца",..

публикувано на 02.08.22 в 13:07

„Алтер его” с Владислав Христов и мопса на Вазов

„Мопса на Вазов“ е новата книга с кратки прозаични текстове на Владислав Христов. Тази събота той ще я представи в „Алтер его“, а това ще отвори неочаквани теми за разговор. Ще разгърнем този любопитен сборник предпремиерно в ефир, а иначе, по думите на автора, „мопсът ще лае в Пловдив“ на 19-ти юни от 15 часа в кафенето на ул. „Гладстон 1“..

публикувано на 27.06.22 в 10:10