Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Интервю с Пол Гилбърт, един от най- техничните и бързи китаристи в света

За трета поредна година в рамките на Есенния салон на изкуствата през 2008 г. в Пловдив се проведе Фестивал на Китарата. Гвоздеят на миналогодишната програма беше Paul Gilbert. Пол Гилбърт неведнъж е обявяван за един от най-бързите китаристи в света, а списание "Guitar World" го поставя в челния топ 10 за технични китаристи на всички времена. Освен като китарист на Mr.Big, Пол Гилбърт е познат и с десетките си колаборации с други артисти като Joe Satriani, John Petrucci ,David Lee Roth. В момента Гилбърт преподава китара в Guitar Institute of Technology в Минесота, освен това носи титлата „хонорис кауза” в японския филиал на института. Като изключително бърз и техничен китарист Пол Гилбърт издава CD-та и DVD-та с уроци по китара има и собствени колонки в някои китарни списания ,в които дава съвети на младите китаристи. Пол Гилбърт развива и изключително успешна соло кариера. Дискографията му наброява повече от 10 албума. По време на концерта си в Пловдив известният музикант представи композиции от последния си солов проект, озаглавен "Silence Followed by a Deafening Roar", прозвучаха популярни парчета на групата Mr. Big, както и някои кавърверсии. Около 2 часа преди участието си в панаирното градче Paul Gilbert даде специално интнервю за Радио Пловдив и за предаването "Треска в събота". Детелина Петрова взе това интервю, което можете да чуете тук:
Още от категорията

Великите европейци - Мефистофел /втора част/

Гримът на Фьодор Шаляпин като Мефистофел в операта „Фауст“ на Гуно обобщава много представи за образа на Дявола. Червена кожа, зловещ профил, гърбав нос, изпъкнала долна челюст и рядка козя брадичка, строг поглед. Няма рога, копита и опашка, но и не трябва - кой би допуснал такъв тип в къщата си.  BNR podcasts · Великите европлеци -..

публикувано на 31.08.22 в 10:35

Не знам дали е разумно да работим при по-високи цени на газа

Георги Богданов- собственик на консервно предприятие в Първомай, отговори в предаването "Точно днес" на въпроса как работят в разгара на кампанията. " Работим и чакаме някой да ни купи стоката. В момента имаме газ. До 31-ви юли цената беше 2200 лв. на 1000 кубика за нас. Сега коментират за още 60 % от 1-ви август. Според мен има много неизвестни...

публикувано на 04.08.22 в 10:42

Фотографска изложба "Далеч от Африка" в Градската галерия

"Далеч от Африка" е названието на  фотографската изложба, която представя Градската художествена галерия на ул. "Княз Александър Първи" 15 от 3 до 23 август.  Фотоизложбата е съвместно дело на двама известни артисти - професионалния фотограф Атанас Кънев и театралния режисьор Елена Панайотова.  Изложбата представя програмата "Артисти за деца",..

публикувано на 02.08.22 в 13:07

„Алтер его” с Владислав Христов и мопса на Вазов

„Мопса на Вазов“ е новата книга с кратки прозаични текстове на Владислав Христов. Тази събота той ще я представи в „Алтер его“, а това ще отвори неочаквани теми за разговор. Ще разгърнем този любопитен сборник предпремиерно в ефир, а иначе, по думите на автора, „мопсът ще лае в Пловдив“ на 19-ти юни от 15 часа в кафенето на ул. „Гладстон 1“..

публикувано на 27.06.22 в 10:10

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48