Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

За пловдивските таланти и участието им в културната програма ЕСК 2019

"Арт Войс център" гостува на "Треска в събота"

В судиото на Радио Пловдив ще е Румяна Иванова, създател на "Арт Войс център"

В деня на откриването на Пловдив – Eвропейска столица на културата 2019 в предаването "Треска в събота" ще говорим за пловдивските таланти и участието им в културната програма на града.

Гост в предаването ще бъде Румяна Иванова, създател и главен вокален педагог на "Арт Войс център". 

За няколко години центърът се превърна в най-добрата музикална школа в Пловдив и е сред първите в страната. Талантливите деца на школата са носители на множество награди и отличия от национални и международни конкурси. 

Сред талантите на "Арт Войс център" са 4Magic, които спечелиха "Х Фактор", харизматичната Мирослава Тодорова, също сред фаворитите на "Х Фактор", Деница Караславова – участник в "Гласът на България", Лидия Ганева, която представи страната ни на "Детската Евровизия" в Малта, Даниела Пирянкова, спечелила надпреварата за млади таланти в "Шоуто на Слави".

"Арт Войс център" участва с два проекта в културния календар на Пловдив 2019 - „Незабравимите български песни“ и „СтоЛица на песента“.

Под съпровода на "Биг Бенд Пловдив"  музикалните таланти на "Арт Войс център" ще представят някои от най-прекрасните български песни на голям концерт на Летния театър в Пловдив в края на месец юли.

Преди това, в края на юни, ще се включат във фестивала „СтоЛица на песента“. Събитието ще се проведе от 26 до 30 юни и ще бъде с много локации – музикални сцени ще има в различни точки на града - ж.р."Тракия", Капана, ул.“Капитан Райчо“, Центъра.

Основна сцена на вечерните концерти ще бъде Римския стадион, където музикалните таланти ще се изявяват съвместно с "Биг Бенд Пловдив" под диригентството на Николай Гешев.

Още за проектите, музиката, таланта, магията "Арт Войс" и магьосниците, които я творят очаквайте от разговора с Румяна Иванова в предаването "Треска в събота" на 12.01.2019г. от 12.00 до 15.00 часа.


Още от категорията

Концерт с кауза

На концерт с кауза Пловдивското певческо дружество „Ангел Букорещлиев“ и приятели канят  пловдивчани - почитатели на хоровото изкуство в Дома на културата „Борис Христов“.  Матинето е с благотворителна цел за събиране на средства за реставрация и ремонт  на 100-годишната сграда на дружеството, която се намира на едноименната улицав центъра на..

обновено на 10.12.23 в 14:54

В "Срещите" отново търсим отговорите за нас самите

Защо сме такива?  Философът Тони Николов, писателят Владимир Зарев и докторът по богословие Петър Граматиков търсят отговора в подмолите на историята.  Бъдете с Радио Пловдив.

обновено на 08.12.23 в 19:35

"Италианското Рождество" грее в Културен център "Спиритус"

Изобразяването на сцената на Рождество стои в основата на католическата коледна традиция и в Италия тя достига своя художествен връх. Построяването й може да се ограничи и до съвсем скромни домашни размери и форми, обикновено в класическа, но и в по-модерна стилизация, но и да стигне до пресъздаване на сцената на Рождество в пълните й библейски..

публикувано на 08.12.23 в 17:57

Наталия Йорданова с изложба в Пловдив

Наталия Йорданова е интердисциплинарна визуалнa художничка, родена през 1991г. в София, България, която работи между Амстердам и София. В своята практика тя създава инсталации, които са ориентирани към контекста, като използва различни техники. Като част от постоянно развиващото се търсене на възможни светове и широкото използване на спекулация,..

публикувано на 08.12.23 в 16:35

Вижте кой ще спори за поетичната награда "Иван Николов"

Шест поетични книги са селектирани в краткия списък с номинации за Националната литературна награда „Иван Николов” за 2023 г. Журито - Мирела Иванова, доц. д-р Гергина Кръстева и Иво Рафаилов направи избора се от 63 предложени книги от общо 24 издателства.  До финалната права достигат книгата на Ани Илков, „До края на смъртта“, „Кучето на..

публикувано на 08.12.23 в 14:33