Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

За пловдивските таланти и участието им в културната програма ЕСК 2019

"Арт Войс център" гостува на "Треска в събота"

В судиото на Радио Пловдив ще е Румяна Иванова, създател на "Арт Войс център"

В деня на откриването на Пловдив – Eвропейска столица на културата 2019 в предаването "Треска в събота" ще говорим за пловдивските таланти и участието им в културната програма на града.

Гост в предаването ще бъде Румяна Иванова, създател и главен вокален педагог на "Арт Войс център". 

За няколко години центърът се превърна в най-добрата музикална школа в Пловдив и е сред първите в страната. Талантливите деца на школата са носители на множество награди и отличия от национални и международни конкурси. 

Сред талантите на "Арт Войс център" са 4Magic, които спечелиха "Х Фактор", харизматичната Мирослава Тодорова, също сред фаворитите на "Х Фактор", Деница Караславова – участник в "Гласът на България", Лидия Ганева, която представи страната ни на "Детската Евровизия" в Малта, Даниела Пирянкова, спечелила надпреварата за млади таланти в "Шоуто на Слави".

"Арт Войс център" участва с два проекта в културния календар на Пловдив 2019 - „Незабравимите български песни“ и „СтоЛица на песента“.

Под съпровода на "Биг Бенд Пловдив"  музикалните таланти на "Арт Войс център" ще представят някои от най-прекрасните български песни на голям концерт на Летния театър в Пловдив в края на месец юли.

Преди това, в края на юни, ще се включат във фестивала „СтоЛица на песента“. Събитието ще се проведе от 26 до 30 юни и ще бъде с много локации – музикални сцени ще има в различни точки на града - ж.р."Тракия", Капана, ул.“Капитан Райчо“, Центъра.

Основна сцена на вечерните концерти ще бъде Римския стадион, където музикалните таланти ще се изявяват съвместно с "Биг Бенд Пловдив" под диригентството на Николай Гешев.

Още за проектите, музиката, таланта, магията "Арт Войс" и магьосниците, които я творят очаквайте от разговора с Румяна Иванова в предаването "Треска в събота" на 12.01.2019г. от 12.00 до 15.00 часа.


Още от категорията

В "Срещите" за тайните на средновековната кухня

Тази събота в "Срещите" с Петя Крушева, културолог и автор на книгата "Средновековната българска кухня", ще се говорим за уменията  в кухнята.  Наистина ли те са били и са повече от ритуал? Наистина ли за средновековният човек те са изкуство? И какво ни обяснява факта, че в Османската империя готвачът е вземал двойно по-голямо възнаграждение от..

обновено на 13.08.22 в 10:20

В Калофер започва празникът на дантелата

С множество прояви от днес в Калофер започва празникът на дантелата. Участници от България, Франция, Хърватска, Испания, Словакия и Полша ще представят научни разработки в сферата на финото ръкоделно изкуство. Това ще стане в рамките на първата по рода си у нас международна научно-практическа конференция „Дантелното изкуство – минало,..

обновено на 13.08.22 в 09:42

"Жива библиотека" за Деня на младежта

Днес за поредна година в ОП „Младежки център Пловдив“ ще бъде отбелязан Международният ден на младежта. И този път от екипа са подготвили програма, изцяло вдъхновена от идеите на младите хора в града ни. От 18:00 ч., като част от младежките инициативи, реализирани от центъра, ще се проведе събитие в един по-разчупен и интересен формат..

обновено на 12.08.22 в 13:05

"Вкусът на лятото" с Пламен Кочев

В поредния епизод от рубриката "Вкусът на лятото" ви отвеждаме в двора на галерия "Джуркови". Там разговаряме с Пламен Кочев, създател на фейсбук групата Акция "Фото Пловдивъ" и сайта Исторически фото парк "Ретро Пловдивъ". "Красивата къща, в която днес се намира галерия „Джуркови“, е строена в началото на миналия век. Архитектурната красота и..

обновено на 11.08.22 в 12:59

Пловдив за 4-и път е домакин на CULTURAMA

Пловдив се включва в четвъртото издание на фестивала CULTURAMA.   Тази вечер в Етнографския музей „Консоне“ - квартет за старинни инструменти и оперната певица Ина Кънчева (сопрано) ще поднесат на пловдивчани и гостите на града музикален пърформанс.  Творби на Шуман, Менделсон и Малер ще звучат в първия концерт от програмата на фестивал..

публикувано на 11.08.22 в 11:05