Точно днес

Снимка 


В утринния блок на Радио Пловдив не се питаме дали наистина  “Денят си личи от сутринта” и дали  „Утрото е по- мъдро от вечерта”.

Знаем, че информацията и добрата музика  сутрин са най- устойчивият радиоформат, който годините не пребориха.

Знаем, че за слушателите ни актуалността на информацията е не по- малко важна от анализа на събитията, че всеки ден е пореден, но и уникален, затова.

„Точно днес” е мото, валидно за повече от 300 делнични и празнични дни.

Така имаме удовлствието, по 300 различин начини, да ви кажем „Добро утро” всеки ден от понеделник да петък .

Срещата ни между 6.00 и 9.30 часа е територия, в която няма забранени теми и нежелани събеседници.


Политиците ни не могат да управляват в стабилни коалиции

Българският политически елит няма нагласата да управлява в стабилни коалиции и да изгражда стабилни коалиционни мнозинства. Затова мен не ме учудва това, което се случи с четворната коалиция, която вече е тройна, каза в интервю за програма "Точно днес"..

публикувано на 25.07.22 в 09:52

Премиера на "Набуко" - притча за духа и вярата на Античния

Държавна опера Пловдив представя на 23 юли премиерата на „Набуко“ от Верди в рамките на ОPERA OPEN  на Античния театър. Спектакълът,  под режисурата на Нина Найденова, събира едни от най-търсените от големите театри по света ярки български оперни..

обновено на 23.07.22 в 10:30
Христо Иванов

Трябва да имаме функциониращо правителство

„Всички сме съгласни, че този мандат за съставяне на правителство (на БСП), ще бъде доминиран от „Продължаваме промяната“, защото те имат моралното право правителството да бъде съставено около тях“, каза в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив..

обновено на 22.07.22 в 11:48

Онкодиагнозата не е присъда

Време е за слънце, плаж, планина или море. Но точно тези дни  крият  рискове за кожата, ако не подхождаме внимателно и отговорно към нейната защита и здраве. Повод отново да поговорим как да се предпазваме, но и как при проблем да намерим..

публикувано на 22.07.22 в 11:47

Вероятно БСП ще поиска повече власт в бъдещо правителство

Този първи кръг от преговори, в рамките на третия проучвателен мандат за съставяне на кабинет, беше ясно как ще свърши, защото ставаше въпрос за дискусия какво ще правят. Нещо, което те вече бяха направили, още около вота на недоверие. Бяха се..

публикувано на 22.07.22 в 10:00

На сцената „Точно днес“ - път към нов кабинет или сигурни избори?

С повишаване на температурите расте и напрежението на политическата сцена. Какво се задава на хоризонта – предсрочен вот или нов кабинет? Изводите правим с нашите събеседници след като БСП проведе консултации, в рамките на третия..

обновено на 21.07.22 в 16:23

БСП са в сценария мандат на инат

С даване възможността на БСП да сформира правителство президентът Румен Радев цели да бламира  мандата и да състави служебен кабинет. Левицата, от своя страна, пък е в сценария мандат на инат. Тази теза изложи политологът Любомир Стефанов в..

публикувано на 21.07.22 в 11:16

Пешеходна обиколка на Пловдив събира туристи от цял свят

В разгара на лятото сме и в Пловдив от 29 до 31 юли предстои да се проведе петото издание на фестивала "УИКЕНД В ПЛОВДИВ". Туристическият бранш в града се обединява, за да предостави на гостите си най-добрите оферти и предложения за престоя в града...

публикувано на 21.07.22 в 10:38

ИТН са диалогични, възможно е правителство

Умерен оптимист съм, че левицата може да успее да състави кабинет с третият мандат, който е кризисен. Тази теза защити депутатът Александър Симов от БСП след двудневни преговори. По думите му ИТН са преобърнали позицията си и в разговорите..

публикувано на 21.07.22 в 09:46

В Пловдив откриват първата фабрика за нитрилни ръкавици

Първата фабрика за производство на нитрилни ръкавици в Европа отваря врати в Пловдив.  Инвестицията е в размер на 15 млн. лева. Заводът е разположен на над 25 000 кв. м. застроена площ.  "В него ще работят над 100 души още в първата година на..

публикувано на 21.07.22 в 08:18