Точно днес

Снимка 


В утринния блок на Радио Пловдив не се питаме дали наистина  “Денят си личи от сутринта” и дали  „Утрото е по- мъдро от вечерта”.

Знаем, че информацията и добрата музика  сутрин са най- устойчивият радиоформат, който годините не пребориха.

Знаем, че за слушателите ни актуалността на информацията е не по- малко важна от анализа на събитията, че всеки ден е пореден, но и уникален, затова.

„Точно днес” е мото, валидно за повече от 300 делнични и празнични дни.

Така имаме удовлствието, по 300 различин начини, да ви кажем „Добро утро” всеки ден от понеделник да петък .

Срещата ни между 6.00 и 9.30 часа е територия, в която няма забранени теми и нежелани събеседници.


Липсата на фокус и чувство за мяра провалиха управлението

Правителството на Кирил Петков не успяя да се разбере за основните неща, които да свърши, коментира професорът по админитративно право Иван Тодорав.Той припомни поетите ангажименти за промени в съдебната система, от което се закриха само сппец съда и..

публикувано на 01.08.22 в 10:52

Август започва със слънчево и ветровито време

Август ще започне с предимно слънчево време. Около и след обяд ще има по-значителни, временни увеличения на облачността, но само на отделни места, главно в североизточните райони ще превали. Ще остане ветровито с умерен, временно силен северозападен..

публикувано на 01.08.22 в 07:52

Седем кърмачета се лекуват от ковид в УМБАЛ "Св. Георги"

От 15 юли насам непрекъснато се увеличават болните от КОВИД-19, каза в интервю за Радио Пловдив доц. д-р Олиана Бойкинова, началник на Инфекциозна клиника в УМБАЛ "Св. Георги". Тя обясни, че в клиниката се лекуват предимно деца, включително 7..

обновено на 29.07.22 в 12:27

Вербалната агресия доведе това НС до задънена улица

Очаквам още днес президентът Румен Радев да издаде указ за разпускане на НС,  това да е последният ден от неговата работа и да спре тази агония, каза депутатът от ГЕРБ - СДС Радимир Чолаков. "Този парламент за жалост ще бъде запомнен не толкова със..

публикувано на 29.07.22 в 10:39

Нужно ни е политическо, а не математическо мнозинство

Актуалната политическа картина и предстоящите предсрочни избори коментира в програма "Точно днес" Мария Капон, депутат  три парламента, основател и зам. - председател на Единната народна партия и представител на движението "Ние идваме" . Според нея..

публикувано на 29.07.22 в 10:25

Очаквам индексацията за пътните ремонти да бъде приета

Трети пореден ден представителите на пътностроителните фирми претестират с искане за индексация на цените за извършваните ремонти и за езплащане на сумите за вече завършени обекти. В последния ден от работата на 47-мото НС в Комисията по регионално..

публикувано на 29.07.22 в 10:10

Саймън Ван Парис представя „Градски портрет на Пловдив“

В двора на Градска художествена галерия Пловдив - ул. Съборна 14 А (Старият град, Пловдив) е откриването на скулптурната инсталация на Саймън Ван Парис „Градски портрет на Пловдив“. Саймън Ван Парис е участник от резидентната програма за..

публикувано на 28.07.22 в 10:51
Георги Ганев

Финансовата стратегия на страната ни е разумна

С депутата от Демократична България - икономиста  Георги Ганев - коментираме политическата ситуация, възможно ли е общо явяване с ПП на изборите и какви са икономическите и финансови рискове пред страната в предстоящите месеци при управление на..

публикувано на 28.07.22 в 10:28

При честни избори опозицията ще доминира в следващото НС

 Шанс на инат да се направи правителство в този парламент винаги е имало, но очевидно интересите на ИТН не съвпадаха с тези на останалите три формации, с които преговаряха БСП. Дълбоко съм убедена, че не обидата на Слави Трифонов е причината да се..

публикувано на 28.07.22 в 10:12

"Точно днес" на 28 юли

В краят юли замириса не само на море, но и на избори. Поредни предсрочни. БСП връща неизпълнен третия мандат,  а НС предстои да бъде разпуснато. Въпросът сега е кога ще ходим до урните и какъв служебен кабинет ще подреди за пореден път президентът Румен..

публикувано на 27.07.22 в 15:50