Точно днес

Снимка 


В утринния блок на Радио Пловдив не се питаме дали наистина  “Денят си личи от сутринта” и дали  „Утрото е по- мъдро от вечерта”.

Знаем, че информацията и добрата музика  сутрин са най- устойчивият радиоформат, който годините не пребориха.

Знаем, че за слушателите ни актуалността на информацията е не по- малко важна от анализа на събитията, че всеки ден е пореден, но и уникален, затова.

„Точно днес” е мото, валидно за повече от 300 делнични и празнични дни.

Така имаме удовлствието, по 300 различин начини, да ви кажем „Добро утро” всеки ден от понеделник да петък .

Срещата ни между 6.00 и 9.30 часа е територия, в която няма забранени теми и нежелани събеседници.


Газ ще има за зимата, но няма да запълним Чирен

Георги Богданов- собственик на консервно предприятие в Първомай, отговори в предаването "Точно днес" на въпроса как работят в разгара на кампанията. " Работим и чакаме някой да ни купи стоката. В момента имаме газ. До 31-ви юли цената..

публикувано на 04.08.22 в 10:38

Действията ще покажат дали кабинетът "Донев" търси реванш

Дали ще бъде реваншистко служебното правителство на Гълъб Донев, ще съдим по действията му, коментира в предаването "Точно днес" на Радио Пловдив социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова .  Според нея знакът, който дава президентът Румен Радев на..

публикувано на 04.08.22 в 10:00

"Точно днес" - избори с мирис на газ

Четвъртък сутрин – жегата се носи не само във въздуха, но и в Министерски съвет. Започва третият работен ден на поредното служебно правителство и макар под краката на новите министри да пари, защото на дневен ред стоят редица кризи за решаване, те..

публикувано на 03.08.22 в 16:16

Инфраструктурата е ключова за общините в Родопите

„ Доста усилия положихме, за да се обърне специално внимание на област Смолян. Както винаги сме казвали,  животът в планината е по-труден и всяка от общините изпитва своите затруднения, за да подсигури по-добър живот на своите жители" .  Това заяви..

публикувано на 03.08.22 в 08:31

На третия ден от август "Точно днес"

Сряда сутрин по горещите теми, лятно и не съвсем.  Новият кабинет се захваща с цената на газа, на горивата и инфлацията. Премиерът Гълъб Донев заяви, че служебното правителство не е Б отбор в управлението на държавата, а президентът Румен Радев очерта..

обновено на 02.08.22 в 15:53

Фотографска изложба "Далеч от Африка" в Градската галерия

"Далеч от Африка" е названието на  фотографската изложба, която представя Градската художествена галерия на ул. "Княз Александър Първи" 15 от 3 до 23 август.  Фотоизложбата е съвместно дело на двама известни артисти - професионалния фотограф Атанас Кънев..

публикувано на 02.08.22 в 13:07

Управленски разпад няма, но чистките са проблем

"Нормален  кабинет, съставен от експерти, повечето от които вече са били част от предишни служебни правителства на Радев, хора, които са част от неговия екип, като секретари и съветници, виждаме и служебния министър-председател Гълъб Донев, който също е..

публикувано на 02.08.22 в 11:21

В историята не всичко трябва да се повтаря

Защо любовта на българският избирател към всяко правителство трае от 14 месеца до две години и доколко актуална е тази  максима днес - в силно неравновесна политическа и икономическа среда? За предопределеността на националния  ни характер и..

публикувано на 02.08.22 в 10:21

Изложба на млади художници се открива в Данчовата къща

Народно читалище  „Нови хоризонти 2009“ Перник вече осма година работи по поект „Лятна академия по изобразително изкуство "Давам ти дъгата за наследство“. Той се подпомага от Национален фонд „Култура”и по него се обучават ученици от училищата по..

публикувано на 01.08.22 в 11:05

Българите са на гръцкото море, а чужденците у нас са по-малко

Българският турист избра гръцкото и турското море пред родното след като две години ковид ограничаваше пътуванията му извън пределите на страната. В същото време чужденците, които са пристигнали у нас във вътрешността на страната са в пъти..

публикувано на 01.08.22 в 11:01