Точно днес

Снимка 


В утринния блок на Радио Пловдив не се питаме дали наистина  “Денят си личи от сутринта” и дали  „Утрото е по- мъдро от вечерта”.

Знаем, че информацията и добрата музика  сутрин са най- устойчивият радиоформат, който годините не пребориха.

Знаем, че за слушателите ни актуалността на информацията е не по- малко важна от анализа на събитията, че всеки ден е пореден, но и уникален, затова.

„Точно днес” е мото, валидно за повече от 300 делнични и празнични дни.

Така имаме удовлствието, по 300 различин начини, да ви кажем „Добро утро” всеки ден от понеделник да петък .

Срещата ни между 6.00 и 9.30 часа е територия, в която няма забранени теми и нежелани събеседници.


Строителният бранш не защити репутацията си и сега страда

Камарата на строителите в България обяви национални протестни действия съвместно с ББКП в защита на  интересите на българския строителен бранш. Решението на Управителен съвет на браншовата организация е, заради  влошаващото се състояние на отрасъла и..

публикувано на 27.07.22 в 10:41

Вероятността за нов кабинет е 2 по скалата от едно до десет

Прогнозата е на депутата от "Продължаваме промяната" Росен Костурков. По думите му предложението на БСП е отговорно и разумно. Той самият е "леко скептичен", но смята, че все още има шанс депутати от ИТН да преосмислят позицията си, още повече след като..

публикувано на 27.07.22 в 10:08

С формулата за трети мандат БСП поема опасен риск

Петър Мутафчиев е един от двамата членова е на НС на БСП, гласували с "въздържал се" предложението как да са реализиара третият мандат за съставяване на правителство. Артументът му е, че има важни решения, които трябва да се вземат - казусът с..

публикувано на 27.07.22 в 09:46

Туристите значително намаляха от началото на годината

В разгара на лятото пътуваме към близка туристическа дестинация - Хисаря - за сезона, за проектите и защо от година нещата се случват все по-трудно и по-бавно говорим с кмета на общината Пенка Ганева. " Тази година, след като направихме анализ на първото..

публикувано на 26.07.22 в 10:33
Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Много често пострадалите от катастрофи не знаят правата си

Пътната безопасност и отговорността или защо въпреки мерките, промените в закона - нито ПТП, нито нарушителите стават по-малко.  Темата ще коментираме с  Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи, преди форума в Областна..

обновено на 26.07.22 в 10:34

"Точно днес" на 26 юли

Политически страсти, мерки за пътна безопасност, туризъм и благотворителна изложба в помощ на украинските деца - това са част от темите във вторник сутрин. - Пътната безопасност и отговорността или защо въпреки мерките, промените в закона - нито ПТП, нито..

публикувано на 25.07.22 в 15:35

Общините страдат от страстите в политиката

Планината като оазис за пътешествия и културни срещи в горещото лято - кметът на Смолян Николай Мелемов.  "Готови сме да въведем "синя зона" и в Смолян, за да има ред и защото колите стават все повече. През септември синята зона  ще бъде факт. Много..

публикувано на 25.07.22 в 11:42

"Задкулисно" на Гергана Мантарлиева в "Arsenal of art"

Галерия "Arsenal of art"  в Капана представя изложбата "Задкулисно" на художника-сценограф Гергана Мантарлиева. Дебютната ѝ изложба е провокирана от работата на авторката в театъра и от това, как живописта влиза в театралността.  Тя е убедена, че..

публикувано на 25.07.22 в 11:09

Съветниците от БСП в Пловдив са в тежки зависимости от ГЕРБ

„Линията на БСП срещу управлението на ГЕРБ в Пловдив е отдавна премината. Ние трябва да се противопоставяме на това, което се случва в Пловдив като управление на ГЕРБ, а не трябва да бъде подкрепяна, както се случва в местния парламент."  Това..

обновено на 25.07.22 в 10:49

Наградени малки графики представя "Резонанс"

Изложба на наградените участници от провеждащата се ежегодно в Казанлък  международна изложба „Съвременна малка графика“ в периода от 2013-а до 2022-ра година представя галерия „Резонанс“. Тя проследява художествените стилове, медии и..

публикувано на 25.07.22 в 10:42