Точно днес

Снимка 


В утринния блок на Радио Пловдив не се питаме дали наистина  “Денят си личи от сутринта” и дали  „Утрото е по- мъдро от вечерта”.

Знаем, че информацията и добрата музика  сутрин са най- устойчивият радиоформат, който годините не пребориха.

Знаем, че за слушателите ни актуалността на информацията е не по- малко важна от анализа на събитията, че всеки ден е пореден, но и уникален, затова.

„Точно днес” е мото, валидно за повече от 300 делнични и празнични дни.

Така имаме удовлствието, по 300 различин начини, да ви кажем „Добро утро” всеки ден от понеделник да петък .

Срещата ни между 6.00 и 9.30 часа е територия, в която няма забранени теми и нежелани събеседници.


Докога тиктака правителственият часовник в „Точно днес“

Рязко повишаване на температурите в края на седмицата вещаят синоптиците. А в синхрон с времето за втора поредна година се оказаха и депутатите – вместо да се готвят за лятна почивка, те отново са на масата за преговори в опит да сформират ново..

публикувано на 20.07.22 в 16:23

ПП иска избори, няма да предложи премиер на БСП

"Скептик съм, че БСП ще успее да състави кабинет. Наблюдавам  нещата в тази коалиция през последните шест месеца и виждам, че между ИТН и ПП противоречията са непримирими и едва ли БСП ще успее да намери начин да ги помири. Вероятно ще вървим към..

публикувано на 20.07.22 в 11:37

Да акцентираме върху правата на българите в РСМ

"Очевидно волята на Европа в следващите години и десетилетия ще се оказва много по-силна, отколкото само волята на Македония  или само волята на България. В този смисъл и двете страни ще трябва да направят някакъв компромис. Компромисът обаче, който РСМ..

публикувано на 20.07.22 в 10:42

Системата затруднява болни с автоимунни заболявания

Грешни регламенти в здравната система блокират работата на Експертните лекарски комисии и така затрудняват лечението с биологична терапия и проследяването на 12 000 пациенти в дерматологията и ревматологията. Това съобщи в интервю за програма..

публикувано на 20.07.22 в 10:27

Флаконите с райски газ - достъпни и опасни за тийнейджърите

Все по-често край пейките, по тепетата и на други обществени места в Пловдив се забелязват едни малки флакони като тези, които навремето се използваха за газирана вода. Те са с т.нар. райски газ или диазотен оксид.   Един лек и напълно свободен..

обновено на 20.07.22 в 09:53

Раздават църковни титли срещу пари

Пловдивската митрополия раздава църковни титли срещу финансиране. Тази теза защити журналистът Любомир Минчев, който е главен редактор на сайта „За Пловдив“, в предаването „Точно днес“ по повод титлата архонт, с която се сдоби Георги Гергов...

публикувано на 19.07.22 в 10:29
Стою Стоев

ПП няма да прави компромиси по основни теми в преговорите

„Със сигурност мога да кажа кои са темите, по които „Продължаваме промяната“ няма да отстъпи – антикорупционното законодателство, избиране на председател на КПКОНПИ възможно най-бързо, приемане на всички законопректи с Плана за възстановяване и..

публикувано на 19.07.22 в 10:17

БСП-Пловдив избира нов лидер на конференция в събота

Тази събота в Дома на културата „Борис Христов“ ще се състои градската конференция на БСП-Пловдив. На нея ще се избира председател, а кандидатурите до момента са 6. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив пловдивският депутат..

публикувано на 19.07.22 в 09:56

За политическите не/известни „Точно днес“

Президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат на БСП. Възможно ли е правителство в рамките на това Народно събрание? Отговорите търсим в утрото на 19 юли, ето какво ще чуете: Има ли капацитет БСП да обедини политическите партии в..

обновено на 18.07.22 в 16:40

Има системна криза в българската политика

„Има дълбока системна криза в българската политика. Тя не може да бъде преодоляна за месеци, дори и за години“. Това коментира политологът проф. Александър Маринов в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив.   Той допълни, че страната ни е..

публикувано на 18.07.22 в 10:55