„Лилково поСреща“ ви очаква тази събота

В събота родопското село Лилково посреща  участниците във второто издание на Фолклорния фестивал „Лилково поСреща“, организирано от местното читалище „Родопска искра 2020“. Предвидена е богата програма, като заниманията започват още в 10:00 ч.,..

публикувано на 15.07.22 в 10:30
Теодор Славев

Прокуратурата участва неадекватно в политиката у нас

С консултации или без вървим към изборите тази есен. За пореден път ще преподредим партийните кресла в парламента.  Отново на дневен ред се появиха снимките на политиците, петорната експертиза за автентичност, прокурорската защита, спецсъда и..

публикувано на 15.07.22 в 09:31

Отношенията с РСМ в контекста на ЕС ще водят до отстъпки

„Новината, която можем да очакваме, е да бъде одобрено френското предложение от Събранието в РСМ. Това може да стане с гласовете на управляващия СДСМ, неговите коалиционни партньори, както  и с гласовете, вкл. и на опозиционните албански партии...

публикувано на 14.07.22 в 12:37

Единствен изход е технократско или експертно правителство

„Ситуацията е най-сложната, в която сме изпадали за 33 години от нашата демокрация. Това, което знам е, че трябва да имаме правителство и то не трябва да бъде каквото и да е, а да е базирано на сериозна парламентарна подкрепа, за да бъде стабилно и да..

публикувано на 14.07.22 в 12:09

Понятията "доблест" и "доброта" са живи сред българите

Президентът Петър Стоянов и Граждански форум откриват медийна кампания за номиниране на доброволци, подкрепили украинските бежанци. Във форума ще участват писателките Здравка Евтимова, Теодора Димова и Юлиана Методиева, Митко Новков,..

публикувано на 14.07.22 в 09:21

Седем месеца след наводенията Триград бавно се възстановява

Четири родопски села постепенно се завръщат към нормалния си ритъм на живот след наводнението от декември в село Триград, когато реката излезе от коритото си и откъсна пътя на планинските села. След седем месеца мъки, днес вече са довършителните..

публикувано на 13.07.22 в 16:44

Пик от ковид през август, носете маски в автобусите

„Пикът от коронавирус у нас се очаква да бъде през август месец. Затова е добре да избягваме многолюдните тълпи, когато е възможно, а ако не е – да сложим маска. Носенето на маска в градския транспорт, особено когато е препълнен, също е..

публикувано на 13.07.22 в 11:12

Търгашите на кръв ще взимат и ваучер след промени на закона

Дали доброволното кръводаряване ще бъде стимулирано, ако бъде приет законопроектът за допълнение на Закона за кръвта, кръводаряването и кръвопреливане? Разговор със Стефка Попова- председател на Българска организация за доброволно кръводаряване..

публикувано на 13.07.22 в 11:10

Критично необходимо е обединение на десните хора

„Обединяване на десните хора е критично необходимо, за да се обедини това, което е европейско, прозападно, продемократично в България. И да даде отпор на онова, което най-общо бих нарекъл проруско, пропутинско и евразийско“, това заяви в интервю за..

публикувано на 13.07.22 в 10:06

Газ ще има, но въпросът е на каква цена

"Не бих казал, че през следващите месеци е възможно да останем без газ. При всички положения газ ще има, но на много висока цена". Това заяви енергийният експерт и бивш заместник-министър на енергетиката Явор Куюмджиев. Като аргумент той посочи..

публикувано на 12.07.22 в 11:53