Първи случай на маймунска шарка в Пловдив

Още един случай на маймунска шарка е потвърден в България, като болният е в Пловдив, съобщават от Националния център по заразни и паразитни болести.  Заболелият е на 23 г.,  с температура и обрив, но в добро общо състояние.   ДНК на вируса на..

обновено на 22.07.22 в 18:51

Отпор на маските в рейсовете в Пловдив, РЗИ ще глобява

От днес в област Пловдив е задължително носенето на маски в градския транспорт, аптеки, дрогерии, здравни и социални заведения. Проверка на Радио Пловдив показа, че голяма част от хората изобщо не са разбрали за новите правила. В..

публикувано на 22.07.22 в 14:01
Христо Иванов

Трябва да имаме функциониращо правителство

„Всички сме съгласни, че този мандат за съставяне на правителство (на БСП), ще бъде доминиран от „Продължаваме промяната“, защото те имат моралното право правителството да бъде съставено около тях“, каза в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив..

обновено на 22.07.22 в 11:48

Онкодиагнозата не е присъда

Време е за слънце, плаж, планина или море. Но точно тези дни  крият  рискове за кожата, ако не подхождаме внимателно и отговорно към нейната защита и здраве. Повод отново да поговорим как да се предпазваме, но и как при проблем да намерим..

публикувано на 22.07.22 в 11:47

Вероятно БСП ще поиска повече власт в бъдещо правителство

Този първи кръг от преговори, в рамките на третия проучвателен мандат за съставяне на кабинет, беше ясно как ще свърши, защото ставаше въпрос за дискусия какво ще правят. Нещо, което те вече бяха направили, още около вота на недоверие. Бяха се..

публикувано на 22.07.22 в 10:00

В Пловдив настава хаос без още пари за пътните проекти

Заместник-кметът с ресор строителство в Пловдив Пламен Райчев каза, че е изключително изненадан от днешното решение на Общинския съвет да не разреши 20% индексиране на финансирането за пет важни инфраструктурни обекта в Пловдив заради инфлацията.  Райчев..

публикувано на 21.07.22 в 14:39

БСП са в сценария мандат на инат

С даване възможността на БСП да сформира правителство президентът Румен Радев цели да бламира  мандата и да състави служебен кабинет. Левицата, от своя страна, пък е в сценария мандат на инат. Тази теза изложи политологът Любомир Стефанов в..

публикувано на 21.07.22 в 11:16

Пешеходна обиколка на Пловдив събира туристи от цял свят

В разгара на лятото сме и в Пловдив от 29 до 31 юли предстои да се проведе петото издание на фестивала "УИКЕНД В ПЛОВДИВ". Туристическият бранш в града се обединява, за да предостави на гостите си най-добрите оферти и предложения за престоя в града...

публикувано на 21.07.22 в 10:38

ИТН са диалогични, възможно е правителство

Умерен оптимист съм, че левицата може да успее да състави кабинет с третият мандат, който е кризисен. Тази теза защити депутатът Александър Симов от БСП след двудневни преговори. По думите му ИТН са преобърнали позицията си и в разговорите..

публикувано на 21.07.22 в 09:46

ПП иска избори, няма да предложи премиер на БСП

"Скептик съм, че БСП ще успее да състави кабинет. Наблюдавам  нещата в тази коалиция през последните шест месеца и виждам, че между ИТН и ПП противоречията са непримирими и едва ли БСП ще успее да намери начин да ги помири. Вероятно ще вървим към..

публикувано на 20.07.22 в 11:37