Строителният бранш не защити репутацията си и сега страда

Камарата на строителите в България обяви национални протестни действия съвместно с ББКП в защита на  интересите на българския строителен бранш. Решението на Управителен съвет на браншовата организация е, заради  влошаващото се състояние на отрасъла и..

публикувано на 27.07.22 в 10:41

Вероятността за нов кабинет е 2 по скалата от едно до десет

Прогнозата е на депутата от "Продължаваме промяната" Росен Костурков. По думите му предложението на БСП е отговорно и разумно. Той самият е "леко скептичен", но смята, че все още има шанс депутати от ИТН да преосмислят позицията си, още повече след като..

публикувано на 27.07.22 в 10:08

С формулата за трети мандат БСП поема опасен риск

Петър Мутафчиев е един от двамата членова е на НС на БСП, гласували с "въздържал се" предложението как да са реализиара третият мандат за съставяване на правителство. Артументът му е, че има важни решения, които трябва да се вземат - казусът с..

публикувано на 27.07.22 в 09:46

5200 лв събра благотворителната изложба за украинските деца

Благотворителна изложба с детски рисунки в помощ за украинските бежанци бе открита в Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Целта на благотворителната акция е със средствата да се оборудва Детски център към Центъра за бежанци в бившата..

публикувано на 26.07.22 в 16:39

Туристите значително намаляха от началото на годината

В разгара на лятото пътуваме към близка туристическа дестинация - Хисаря - за сезона, за проектите и защо от година нещата се случват все по-трудно и по-бавно говорим с кмета на общината Пенка Ганева. " Тази година, след като направихме анализ на първото..

публикувано на 26.07.22 в 10:33
Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Много често пострадалите от катастрофи не знаят правата си

Пътната безопасност и отговорността или защо въпреки мерките, промените в закона - нито ПТП, нито нарушителите стават по-малко.  Темата ще коментираме с  Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи, преди форума в Областна..

обновено на 26.07.22 в 10:34

Съветниците от БСП не обслужват ГЕРБ, нито Нинова

Пловдивските общински съветници от бившата група на БСП, а сега „Автентична лява БСП“ заявиха в позиция, че не са гласували нито едно решие, което да е конюнктурно и обслужващо ГЕРБ.  Обвининение за зависимостта им към ГЕРБ отправи днес пред Радио..

обновено на 26.07.22 в 10:00

Общините страдат от страстите в политиката

Планината като оазис за пътешествия и културни срещи в горещото лято - кметът на Смолян Николай Мелемов.  "Готови сме да въведем "синя зона" и в Смолян, за да има ред и защото колите стават все повече. През септември синята зона  ще бъде факт. Много..

публикувано на 25.07.22 в 11:42

Съветниците от БСП в Пловдив са в тежки зависимости от ГЕРБ

„Линията на БСП срещу управлението на ГЕРБ в Пловдив е отдавна премината. Ние трябва да се противопоставяме на това, което се случва в Пловдив като управление на ГЕРБ, а не трябва да бъде подкрепяна, както се случва в местния парламент."  Това..

обновено на 25.07.22 в 10:49

Политиците ни не могат да управляват в стабилни коалиции

Българският политически елит няма нагласата да управлява в стабилни коалиции и да изгражда стабилни коалиционни мнозинства. Затова мен не ме учудва това, което се случи с четворната коалиция, която вече е тройна, каза в интервю за програма "Точно днес"..

публикувано на 25.07.22 в 09:52