Да акцентираме върху правата на българите в РСМ

"Очевидно волята на Европа в следващите години и десетилетия ще се оказва много по-силна, отколкото само волята на Македония  или само волята на България. В този смисъл и двете страни ще трябва да направят някакъв компромис. Компромисът обаче, който РСМ..

публикувано на 20.07.22 в 10:42

Системата затруднява болни с автоимунни заболявания

Грешни регламенти в здравната система блокират работата на Експертните лекарски комисии и така затрудняват лечението с биологична терапия и проследяването на 12 000 пациенти в дерматологията и ревматологията. Това съобщи в интервю за програма..

публикувано на 20.07.22 в 10:27

Раздават църковни титли срещу пари

Пловдивската митрополия раздава църковни титли срещу финансиране. Тази теза защити журналистът Любомир Минчев, който е главен редактор на сайта „За Пловдив“, в предаването „Точно днес“ по повод титлата архонт, с която се сдоби Георги Гергов...

публикувано на 19.07.22 в 10:29
Стою Стоев

ПП няма да прави компромиси по основни теми в преговорите

„Със сигурност мога да кажа кои са темите, по които „Продължаваме промяната“ няма да отстъпи – антикорупционното законодателство, избиране на председател на КПКОНПИ възможно най-бързо, приемане на всички законопректи с Плана за възстановяване и..

публикувано на 19.07.22 в 10:17

БСП-Пловдив избира нов лидер на конференция в събота

Тази събота в Дома на културата „Борис Христов“ ще се състои градската конференция на БСП-Пловдив. На нея ще се избира председател, а кандидатурите до момента са 6. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив пловдивският депутат..

публикувано на 19.07.22 в 09:56

Има системна криза в българската политика

„Има дълбока системна криза в българската политика. Тя не може да бъде преодоляна за месеци, дори и за години“. Това коментира политологът проф. Александър Маринов в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив.   Той допълни, че страната ни е..

публикувано на 18.07.22 в 10:55

Джипитата трябва да помогнат за ковид ваксинациите

България в началото на нова ковид вълна, която отново на преден план изкарва необходимостта от поставянето на ваксини. Според Момчил Баев, председател на фондация „Астра Форум“, времето за подходяща и работеща информационна кампания е отминало...

публикувано на 18.07.22 в 10:29
Любчо Нешков

Най-трудно ще е обществото в РСМ да се изправи пред истината

България и Република Северна Македония подписаха вчера в София двустранния протокол, който е част от преговорната рамка за еврочленство на югозападната ни съседка.  Отвъд протокола - какво следва, какви са предизвикателствата пред двете страни и..

публикувано на 18.07.22 в 10:14

Проучват храма в Златния град край с. Васил Левски

Министерството на културата отпусна 40 000 лв. за проучвания на Златния град на древните траки до карловското село Васил Левски.  Това е цялата сума, поискана от държавата от ръководителя на екипа доц. Костадин Кисьов, директор на Археологическия..

обновено на 16.07.22 в 09:03

Манастирът "Св. Кирик и Юлита" отбелязва храмовия си празник

Днес православната църква почита паметта на свети мъченици Кирик и Юлита. Манастирът в асеновградския квартал Горни Воден носи името им и на 15 юли там се отбелязва храмовия празник.  Света Юлита произлиза от рода на римски царе. Живяла в град..

публикувано на 15.07.22 в 10:44