Алтер его

Снимка


„Алтер его” е предаване на Радио Пловдив, в което си дават среща две същности на един радио водещ. 

В ефир „разговарят”, „спорят” или просто се шегуват един с друг  двете крайности на Петър Краевски – егото на сериозния човек и неговото второ „Аз” – сатирикът, който винаги търси контрапункта в ситуациите от нашето ежедневие. 

Тук са и авторът на едно предаване, и водещият, който не винаги е съгласен с идеите на сценариста. А защо не и поетичната душа, която оцелява под ироничните откоси на един хуморист. 

От всичко това следва, че „Алтер его” има културно-сатиричен профил и в него се говори сериозно за веселите неща и весело за сериозните неща

Петър Краевски, а и неговото алтер его Краю Петровски, „залагат” смело на литературните сатирични жанрове и тяхната радио адаптация. В рамките на радио шоуто звучат авторски афоризми, епиграми, хумористични стихове, лирични отклонения, сатирични, пародии и скечове.

Наред с нетрадиционния седмичен обзор и актуалните коментари на водещия, гостуват известни поети, писатели, сатирици, хумористи, бардове – все хора, изкушени от тънкостите на художественото слово. Слушайте това предаване, в което няма да се предаваме – всяка събота между 15.00 и 16.00 часа, както и в неделя от 6.00.

„Алтер его” – две в едно!

Автор и водещ: Петър Краевски

„Алтер его” - ирониите на историята

Исторично, но иронично „Алтер его“ се задава тази събота. Седмичният ни обзор ще бъде кратка реминисценция на сатиричните ни критики. Защото ние може да се усмихваме, но не мълчим. Ще си спомним за сатириците Радой Ралин и Максим Асенов. Ще..

обновено на 19.03.22 в 16:13

„Алтер его” срещу войната в Украйна

Без хумор ще премине „Алтер его“ тази събота. Защото не ни е до смях. Поради войната в Украйна. А и защото ни напусна тон-операторът, с когото повече от четири години работехме заедно за това предаване – Кристиан Белев. Бог да го прости...

обновено на 05.03.22 в 10:22

Марко Ганчев отбелязва 18 петилетки в „Алтер его”

Тази събота, както си обещахме, ще вдигнем наздравица за Марко Ганчев, който наскоро навърши 90 години. В разговора с доайена на българската сатира ще се включат с въпроси изявени български сатирици – синът на юбиляра Ганчо Ганчев, неговият..

обновено на 26.02.22 в 09:59

Локомотив се изправя срещу аутсайдера Царско село

Локомотив (Пловдив) и Царско село откриват 21-ия кръг в efbet Лига. “Смърфовете” ще са домакин на мача, който започва в 15:00 часа, и ще търсят първи успех през пролетния полусезон. Момчетата на Александър Тунчев нямат успех в първенството от края на..

публикувано на 25.02.22 в 10:00

„Алтер его” – усмивки в неделя и понеделник

По изключение тази събота ни няма в ефира, поради излъчване на футболен мач, но иначе ще звучим на повторенията в неделя и понеделник.  Ако попаднете на „Алтер его“ тогава, ще чуете, макар и на повторение, епиграми и смешни истории от сатиричното..

публикувано на 18.02.22 в 10:58

„Алтер его” - смешки и басни с гости прекрасни

Двама весели гости очакваме в „Алтер его“ тази събота!  Единият е Борислав Ганчев – изявен хуморист, който напоследък пише басни за малки и големи. С него ще говорим за новите му сатирични книги, които са почти колкото пръстите на двете ви ръце...

обновено на 12.02.22 в 16:39

„Алтер его” - спомен за клуб „Весели пера“ с Янко Стефов

За клуба на пловдивските хумористи „Весели пера“ ще си спомним тази събота. За това  сдружение на веселите писатели ще ни разкаже поетът и сатирикът Янко Стефов. Ще чуем негови стихове и епиграми в рубриката „Радио антология“.  Така..

обновено на 05.02.22 в 16:16

„Алтер его” празнува с юбиляра Турхан Расиев

Осемдесет години навършва големият майстор на кратките сатирични форми Турхан Расиев! В „Алтер его“ ще отбележим по достойнство този факт като проведем любопитен разговор с юбиляра, който ще сподели някои от най-добрите си епиграми.  Паралелно с..

обновено на 29.01.22 в 17:19

Лауреатът на наградата „Алеко“ гостува в „Алтер его”

Големият българския писател Христо Карастоянов е новият лауреат на Международния литературен конкурс „Алеко“. Тази събота ще имаме честта той да бъде нашия специален гост в „Алтер его“! С него ще поговорим за наградения му разказ, за..

обновено на 22.01.22 в 16:16

В „Алтер его” гостуват хумористите от клуб „Жарава“

Сатириците от клуб „Жарава“, град Кубрат, ще бъдат специални гости в „Алтер его“. Те организират вече дванайсет години Национален конкурс за хумор и сатира, в който участват изкушените от веселото слово в цялата страна.  Ще разговаряме с..

обновено на 15.01.22 в 15:13