Алтер его

Снимка


„Алтер его” е предаване на Радио Пловдив, в което си дават среща две същности на един радио водещ. 

В ефир „разговарят”, „спорят” или просто се шегуват един с друг  двете крайности на Петър Краевски – егото на сериозния човек и неговото второ „Аз” – сатирикът, който винаги търси контрапункта в ситуациите от нашето ежедневие. 

Тук са и авторът на едно предаване, и водещият, който не винаги е съгласен с идеите на сценариста. А защо не и поетичната душа, която оцелява под ироничните откоси на един хуморист. 

От всичко това следва, че „Алтер его” има културно-сатиричен профил и в него се говори сериозно за веселите неща и весело за сериозните неща

Петър Краевски, а и неговото алтер его Краю Петровски, „залагат” смело на литературните сатирични жанрове и тяхната радио адаптация. В рамките на радио шоуто звучат авторски афоризми, епиграми, хумористични стихове, лирични отклонения, сатирични, пародии и скечове.

Наред с нетрадиционния седмичен обзор и актуалните коментари на водещия, гостуват известни поети, писатели, сатирици, хумористи, бардове – все хора, изкушени от тънкостите на художественото слово. Слушайте това предаване, в което няма да се предаваме – всяка събота между 15.00 и 16.00 часа, както и в неделя от 6.00.

„Алтер его” – две в едно!

Автор и водещ: Петър Краевски

„Алтер его” – каре аса на смеха

Четирима специални гости ще имаме в „Алтер его” тази събота! Всеки от тях със свой уникален принос към смеховата култура на българина.  Доц. Владимир Янев ще ни усмихне с анекдоти от Древна Гърция, които е събрал в  новото издание на своя..

обновено на 21.08.21 в 16:13

„Алтер его” – на раздумка с весели приятели

Август щедро ни предлага отпускарски жеги, но ние в „Алтер его“ ще контра-атакуваме нещата от сянката на плажния чадър!  Тази събота очаквайте непринудени разговори от архива с усмихнати приятели на предаването – Веселина Бабаджанкова от..

обновено на 14.08.21 в 10:09

Внезапни интервюта в „Алтер его”

Лято е. Редно е екипът на „Алтер его” да се отдаде на заслужена почивка. Ние обаче ще действаме по фолмулата „И вълкът бит, и агнето изядено”... пардон, „И вълкът сит, и агнето цяло” (Петровски, не се намесвай на ауфтакт!).  В смисъл, че ще ви..

обновено на 07.08.21 в 16:30

Любомил Лазаров е специален гост в „Алтер его”

През целия месец юли съвсем съзнателно превърнахме „Алтер его” в предаване в предаването. Припомнихме скечове от радио-шоуто „Петлю”, което беше в ефира на България преди повече от десет години, а подбрани фрагменти от него бяха издадени в две..

обновено на 31.07.21 в 16:11

„Алтер его” – тонус, ритъм и настроение

Лятото е в разгара си! Лятно ще бъде и настроението в „Алтер его“! Ние от екип „3.14“ обещаваме да бъдем максимално кратки в приказките, пределно ударни в посланията и безотговорно разточителни в усмивките! „ За целта за пореден път ще ни гостува..

обновено на 24.07.21 в 18:02

„Алтер его” – смях по време на криза

Напук на политико-социалната криза, определяща социо-културния ни контекст, „Алтер его“ кротко ще избухне по лятната схема. Имаме какво да кажем със средствата на оперативната сатира и вече го направихме в друго предаване на Радио Пловдив.  Тук..

обновено на 17.07.21 в 10:31

„Алтер его”: Тандемът „Краевски – Лазаров“ в действие

Едно таро хумористично партньорство ще бъде възкресено в „Алтер его“ и тази събота. Поради деня за размисъл и всичките пред-и-след-изборни подробности, оставяме сатиричните си мераци настрана и се отдаваме на чистия хумор.   Очаквайте..

обновено на 10.07.21 в 16:22

„Алтер его” - скечове и музика

Лятото е в разгара си, затова„Алтер его“ минава на лятна схема. Ще заложим на чистия хумор – скечове и тонизираща музика!  Освен алтер егото на водещия, този път в записите участват и артистичните хипостази на Любомил Лазаров, с когото Петър..

обновено на 03.07.21 в 10:07

Весел потрес в „Алтер его” - Краю Петровски ще пее

Потресаващо, но весело „Алтер его“ се очертава тази събота! Сатиричното „Аз“ на водещия, Краю Петровски, ще се захване с концертна дейност... И то директно в ефир! Погледнато от една страна, не е добре да си причинявате това, което се задава, но..

обновено на 26.06.21 в 16:16

„Алтер его” - весел микс от поезия и сатира

По бардовски поетично и злободневно-сатирично ще бъде „Алтер его“ тази събота! Два са акцентите – Асен Димитров – Феликс ще представи поетичната антология „Пловдивски рецитал“, а  Роси Рос ще разгърне страниците на новата си стихосбирка „Любов“...

обновено на 12.06.21 в 10:18