Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Алтер его” - хумор, поезия и сензационни новини

| обновено на 12.10.24 в 16:10

Между веселото и сериозното ще се движи предаването, в което водещият си говори сам. Очаквайте специалната ни рубрика за фейк сензации и един отложен разговор за сатирата и политическата коректност със сатирика Сергей Трайков. 

Освен това ще открием няколко хумористични нотки в творчеството на Атанас Далчев, а в поредния поетичен сблъсък ще кръстосат шпаги егото и алтер егото на водещия. Кой ще спечели поредния дуел между сатирика и лирика в душата на водещия? Това ще решите вие, слушателите, стига да гласувате. 

Що се отнася до рубриката „Смехомаратон“, то усмивките там ще бъдат в двойна доза! Ето по тези причини, за бога, не ни пропускайте...

„Алтер его” се излъчва премиерно в събота след новините в 15.00 ч.

Повторенията са в неделя от 6.00 ч. сутринта и в понеделник след новините в 20.00 ч.

„Алтер его” – нашият бонус за вашия тонус!

Автор и водещ: Петър Краевски




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отбелязваме Световния ден за борба с остеопорозата

Всяка година на днешната дата - 20 октомври, здравната общност отбелязва Световния ден за борба с остеопорозата. Това е заболяване, характеризиращо се с прогресивно намаляване на костната плътност с последващи фрактури на кости, инвалидизация и понякога смъртен изход. Заболяването се среща най-често при жените в периода на менопаузата, както и при..

обновено на 20.10.24 в 08:42

„Алтер его” - хумор, поезия и Джокович

Ефирна драма ще се разрази в нашия радио-пърформанс! Ще оповестим резултата от поетичния двубой между лирика и сатирика в душата на водещия. Засега имаме равенство, но вероятно то ще бъде нарушено.  Очертава се и пореден сблъсък на радио-литературното поле, в който отново ще кръстосат шпаги двете същности на човека зад микрофона –..

обновено на 19.10.24 в 16:49

Стартира конкурсът за детска рисунка „Приказно вълшебство“

Конкурсът се организира от СУ „Христо Груев Данов“, в Пловдив и е ориентиран към деца на възраст 5-6 години, от цялата страна. Тази година, по случай 175-та годишнина от създаването на СУ „Христо Г. Данов“, децата ще имат възможност да разкажат в цветове приказката за Христо Груев Данов, български възрожденски учител и книжовник,..

обновено на 18.10.24 в 18:19

Книжки с послание от Събина Георгиева

Ние, възрастните, често изпитваме нужда да се сравняваме с останалите и да гоним техните постижения и умения.  Но добре знаем, че “насила хубост не става” – няма как да сме добри във всичко, защото не сме еднакви.  Това е и посланието, което носи най-новата книга на автора Събина Георгиева. "Перото на Сами" грабва най-малките читатели с..

публикувано на 17.10.24 в 17:29

Зоо изложение цели три дни в Пловдив

В рамките на три дни на територията на Международен панаир - Пловдив между 18 и 20 октомври 2024г. ще се състои н ай-голямото зооизложение, което събира на едно място бизнесите в сферата на животните и любителите на домашни любимци в България!  PLOVDIV ZOO EXPO ще бъде вълнуващо преживяване и прекрасна възможност за бизнесите да се разрастнат и да..

публикувано на 17.10.24 в 17:03