Алтер его

Снимка


„Алтер его” е предаване на Радио Пловдив, в което си дават среща две същности на един радио водещ. 

В ефир „разговарят”, „спорят” или просто се шегуват един с друг  двете крайности на Петър Краевски – егото на сериозния човек и неговото второ „Аз” – сатирикът, който винаги търси контрапункта в ситуациите от нашето ежедневие. 

Тук са и авторът на едно предаване, и водещият, който не винаги е съгласен с идеите на сценариста. А защо не и поетичната душа, която оцелява под ироничните откоси на един хуморист. 

От всичко това следва, че „Алтер его” има културно-сатиричен профил и в него се говори сериозно за веселите неща и весело за сериозните неща

Петър Краевски, а и неговото алтер его Краю Петровски, „залагат” смело на литературните сатирични жанрове и тяхната радио адаптация. В рамките на радио шоуто звучат авторски афоризми, епиграми, хумористични стихове, лирични отклонения, сатирични, пародии и скечове.

Наред с нетрадиционния седмичен обзор и актуалните коментари на водещия, гостуват известни поети, писатели, сатирици, хумористи, бардове – все хора, изкушени от тънкостите на художественото слово. Слушайте това предаване, в което няма да се предаваме – всяка събота между 15.00 и 16.00 часа, както и в неделя от 6.00.

„Алтер его” – две в едно!

Автор и водещ: Петър Краевски

Недялко Йорданов гостува в „Алтер его”

Популярният и и обичан поет Недялко Йорданов ще гостува в „Алтер его“ тази събота.  Ще се опитаме да разберем какви са мотивите му за поетичната реплика на Новогодишната реч на президента. Ще поговорим, разбира се, и за Трендафил Акациев, както..

обновено на 08.01.22 в 10:32

„Алтер его” - празнични рецепти срещу преяждане

На 1-ви, 2-ри и 3-ти януари от Новата година „Алтер его“ ще отвори кепенците на ефирната си кухня! Ще готвим. И то по автентичните си кулинарни рецепти срещу преяждане... с власт.  Пригответе се да записвате тънкостите на нашите специалитети:..

обновено на 02.01.22 в 17:22

„Алтер его” - сатирични лакомства по Коледа

Коледно ще бъде настроението в „Алтер его“ тази съботна - в ефира ще звучат специални поздрави от шестима майстори на късата сатирична форма: Марко Ганчев, Васил Сотиров, Петър Чухов, Вихрен Бънков, Георги Николов и Асен Димитров – Феликс!  А второто..

обновено на 25.12.21 в 16:12

„Алтер его” с акцент върху сатиричните песни

Хумор и сатира ще има в „Алтер его“ и тази седмица, без това да ни бъде самоцел. Епиграми, анекдоти, весели истории и гости – всичко това, гарнирано с българска музика, в която избива сатиричната компонента. Ще разговаряме с авторите на текстове..

обновено на 18.12.21 в 16:26

„Алтер его” - за хумора на Златоград

За една любопитна книга ще стане дума в „Алтер его“ - „Хуморът на Златоград“. Ще разговаряме с автора на веселото томче г-жа Юлия Благоева - Шопова, както и със съставителя и редактора Ефим Ушев. Алтер егото на водещия също ще се изяви в..

обновено на 11.12.21 в 10:25

„Алтер его” - звучим в неделя и понеделник

Съботното издание на „Алтер его“ по изключение няма да се състои, защото в ефира ще се излъчва футболен мач на живо. Ще звучм в неделя и понеделник.  Очаквайте престрелки между егото и алтер егото на водещия, както и двама гостуващи музиканти, които..

обновено на 04.12.21 в 13:28

„Алтер его” - да преборим мързела!

Тежък мързел е поразил екипа на „Алтер его“. Под въпрос е самото издание в събота, да не говорил за повторенията в неделя и понеделник. Дори редакционната ни котка завидя на порива ни към леността.  Ще се опитаме ли да се преборим с тази..

обновено на 27.11.21 в 16:12

„Алтер его” - сатира в неделя и понеделник

Тази събота във времето на „Алтер его“ ще се излъчва футболен мач, затова може да ни слушате в неделя и понеделник.  Тогава ще отбележим 101 години от рождението на писателя-сатирик Петър Димитров, известен с псевдонима си Петър Незнакомов. Ще..

публикувано на 19.11.21 в 10:29

„Алтер его” - букет от любопитни истории

В деня за размисъл „Алтер его“ предлага интересни истории, които са много далече от политиката. Ще чуем Йордан Велчев, Здравко Попов, Ириен Трендафилов, Калин Терзийски, Петър Чухов, Владислав Христов и Славчо Пейков. Очаквайте и дежурния ни..

обновено на 13.11.21 в 16:17

„Алтер его” с трима карикатуристи

Анатолий Станкулов, Ивайло Цветков и Любомир Михайлов ще рисуват по въздуха в „Алтер его“ тази събота. Тримата известни карикатуристи са познати на редовните ни слушатели, защото вече са гостували в нашия радио хепънинг. Хубавото е, че тримата..

обновено на 06.11.21 в 16:20