Според Асен Василев в ПВУ има проект за градска железница в Пловдив

"Съпредседятелят на “Продължаваме промяната” Асен Василев опроверга  твърдение на бившия вицепремиер Атанас Пеканов, че в ПВУ няма проект за градска железница в Пловдив" - заявиха в съобщение от пресцентъра на партията.  Асен Василев казва:..

обновено на 21.04.24 в 20:21

Стрелците от магистралата се разминаха с пробация

Пробация и лишаване от шофьорски права – такива наказания получиха по експресна съдебна процедура двамата мъже, които стреляха с газов пистолет от кола на АМ "Тракия" на 18 април.   Присъдата е резултат от споразумение с прокуратурата, одобрено от..

публикувано на 21.04.24 в 15:28

Неочакван сняг засипа високите части на Смолянска област

Сняг валя днес във високите части на област Смолян. Априлският сняг образува около 7 см снежна покривка в района на Рожен тази сутрин, но бързо се стопи, информират от Метеорологичната станция на Рожен. Зоната около кулата „Снежанка“ също е побеляла от..

публикувано на 21.04.24 в 13:43

Благотворителна кампания за благородна кауза в Карлово

Община Карлово и Асоциация „Царици на розата“, съвместно с инициативата „Капачки за бъдеще“, организират днес в центъра на града пролетна кампания за даряване на пластмасови капачки. Целта е да се купи кувьоз за болница в малък град...

обновено на 21.04.24 в 11:12

Падащи камъни блокират пътя Белово - Юндола

Движението по пътя Белово – Юндола е временно ограничено и в двете посоки поради паднала на пътното платно скална маса, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.  Въведен е обходен маршрут: Белово -  Септември – Варвара – Велинград – Юндола...

публикувано на 21.04.24 в 09:47

Темата кой да е външен министър не е моя, заяви Бойко Борисов в Пловдив

Не искам да коментирам тази тема, тя не е моя. Това заяви в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, отговаряйки на журналистически въпрос, свързан с предложението на служебния премиер Димитър Главчев той да  поеме и Министерството на външните работи ...

публикувано на 20.04.24 в 18:45
Калоян Сухоруков

Юристи от ГЕРБ оглавиха 16-та и 17-та РИК Пловдив град и област

След като на проведените миналата седмица консултации не бе постигнато съгласие за ръководството на Районните избирателни комисии за Пловдив град и област, ЦИК назначи председатели на 2-те комисии. Адв. Калоян Сухоруков от ГЕРБ отново е шеф на..

обновено на 20.04.24 в 16:38

300 абсолвенти на ПУ получиха дипломите си

300 абсолвенти получиха тържествено своите дипломи в спортната зала на ПУ „Паисий Хилендарски“. Те положиха Галилеевата клетва и обещаха да използват научните си познания единствено за добро и за напредък.  Сред гостите на церемонията бяха кметът на..

публикувано на 20.04.24 в 15:45

Продължават събитията в обновената Градска градина в Пловдив

И днес продължават събитията по повод откриването на обновената Градска градина в Пловдив.  Заради прогнозата за променлива метеорологична обстановка за 20 и 21 април и за по-голяма сигурност при провеждане на събитията детският празник, предвиден за..

обновено на 20.04.24 в 13:23

В ДГС "Кормисош" отглеждат алпийски козирози

В Държавното ловно стопанство "Кормисош" възобновяват популацията на алпийския козирог. То е единственото в България, в което се отглежда стадо алпийски козирози.  16-те животни са докарани тази година от Бавария, адаптират се добре и вече чакат..

публикувано на 20.04.24 в 11:19