Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хосе Мурсия: Не титлата, а изграждането на стил на игра и развиването на младите футболисти са основните цели пред "Левски"

Не титлата, а изграждането на стил на игра и развиването на младите футболисти са основните цели пред Левски, заяви при представянето си Пепе Мурсия
Снимка: Sportal.bg

Изграждането на стил на игра и развиването на младите футболисти са основните цели пред "Левски", а не търсенето на задължителни победи и титли през следващата 1 година. Това заяви новият старши треньор на сините Хосе Мурсия при официалното му представяне днес.

"Левски" трябва да се завърне на мястото, което му се полага. Този клуб е голям и има богата история. Поемам поста с голяма отговорност, той е и много задължаващ. Ще имам нужда обаче от пълна подкрепа от феновете и ръководството, за да бъде Левски това, което е бил през цялата си история. Не търся резултати на първо място, а работа, на която да берем плодовете на по-късен етап. Ще преценим и оценим наличните играчи, но аз гарантирам, че заедно ще търсим победата във всеки мач. Това изисква съвременният футбол и феновете. Ще срещнем трудности по пътя към титлата, но за нас в момента най-важното е да градим отбор. За всичко това ще ни трябва време. Откривам нещо много положително в играчите, а това е ниската им средна възраст. Това е в основата на създаването на боеспособен отбор. Горчивият им опит от миналия сезон и желанието им за реванш трябва да бъдат използвани, каза още новият старши треньор на „Левски“.

С ангажирането на Пепе Мурсия търсим на първо време стил на игра. А с назначаването на методист за ДЮШ, ще се надяваме на резултати за бъдещето на "Левски", обяви новият спортен директор Георги Иванов.

На "Левски" не му трябват футболисти, които искат 1000 или 2000 лева повече, а такива които искат да играят със сърце за отбора. Договорът на Гаджев свършва на 30-и юни, а този на Старокин вече е прекратен. Ние няма как да задържим играчи, които не искат да останат. Относно Веселин Минев, той ме потърси когато нямаше оферта от "Ботев". В последствие обаче той получи такава и тя явно му се е сторила по-апетитна. Вече имаме горчив опит от футболисти, които са в "Левски" само заради пари. На нас такива не ни трябват,допълни Иванов. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна