Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бареков: Не съм разпитван от прокуратурата

Снимка: БГНЕС

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков заяви, че досега не е разпитван от прокуратурата, въпреки че има два сигнала срещу него - един от "Протестна мрежа" и един, подаден от самия Бареков. Той каза, че не е зависим нито от Делян Пеевски, нито от банкера Цветан Василев

Бареков посочи, че няма да присъства на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, тъй като не е поканен и ще бъде в Хърватия, където се събират евроконсерваторите. 
Лидерът на "България без цензура" започва политически разговори за това кои ще са коалиционните му партньори за предсрочния вот. Според него е възможна коалиция с "Националния фронт за спасение на България" и вече е водил разговори с Валери Симеонов. Той бе категоричен, че няма да преговаря с ДПС, БСП и ГЕРБ. На 15 юли ще са готови варианти за депутатски листи. 
На въпрос дали ще напусне Европарламента, ако стане депутат в България, Бареков отговори:
Какъвто народа каже, аз мисля, че октомври месец може и да съм министър-председател
За случващото се между Делян Пеевски и Цветан Василев Бареков беше категоричен:
Към този момент отношението ми към тях е тотално неутрално, и въобще не ми пука. Но, ако нещата продължават да ескалират, може да стане брутално, но аз съм политик, аз съм много нива вече над такива прояви. тая битка между Пеевски и Василев май едно нещо ви показа на вас, че Бареков нито е в този мач, нито под някаква форма е зависим от двамата. И май съм на друго ниво вече. 
Бареков коментира и случая с претърсването на сградата, в която се намира телевизия ТВ7, чийто бивш шеф бе той:
Като мениджър аз не бях съгласен с прехвърлянето на телевизията в тази сгради. Разбрах, че тази сграда се ползва за офиси и се дава под наем, че там има фирми, свързани с Василев, но решението се взе от Борда на директорите. Сега стана така, че телевизията стана една случайна жертва на тази акция на прокуратурата и на полицията.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна