Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите ни с пета загуба в световната лига

Волейболистите ни с пета загуба в световната лига
Снимка: БГНЕС

Мъжкият ни национален отбор записа пета загуба в Световната лига. Момчетата на Камило Плачи отстъпи с 0:3 гейм, в отделните части 18:25, 22:25, 15:25 точки, като гост срещу олимпийския шампион Русия в мач от втора група на надпреварата. Поражението в Сургут оставя "трикольорите" на последното четвърто място в групата с актив от едва две точки.

Това е първи успех за домакините в тазгодишното издание на Световната лига. Те имат актив от 5 точки на трето място в групата, докато България е с едва 2 точки при най-слабия си старт в престижния турнир.

Най-резултатен за "лъвовете" беше диагоналът Цветан Соколов с 12 точки. Тодор СКримов добави още 10 точки в актива на България. Николай Павлов и Денис Бирюков отбелязаха по 13 точки и имат основен принос за успеха на Русия.

Камило Плачи (треньор на България):

Русия игра много по-добре от нас и спечели мача. Имаше разлика в играта в атака на двата отбора. Продължаваме да анализираме грешките си.

Тодор Алексиев (капитан на България):

Двубоят беше доста тежък за нас. Някои от най-опитните руски състезатели вече се присъединиха към техния състав. Ние бяхме с волейболисти, които за първи път са в Русия. Борихме се и играхме добре до третия гейм. Надявам се да бъдем доста по-добри утре.

Андрей Воронков (треньор на Русия):

Преди мача анализирахме начина, по който българите атакуват, и успяхме да ги победим. Отборът имаше голямо желание да спечели и успя да го направи.

Сергей Макаров (капитан на Русия):

Нашето място в класирането е много желано. Бяхме мотивирани да спечелим. Играхме силно във всяко отношение. Очакваме България да играе по-силно утре. Изказваме благодарности на публиката в Сургут за подкрепата.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна