Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шеста загуба за волейболистите ни в световната лига

Шеста загуба за волейболистите ни в световната лига
Снимка: БФ Волейбол

Мъжкият ни национален отбор по волейбол загуби с 0:3 гейма, в отделните части  20:25, 21:25, 23:25 точки, като гост срещу олимпийския шампион Русия в мач от втора група на световната лига. Това е шесто поражение в шест срещи за избраниците на треньора Камило Плачи. Поражението в Сургут оставя "трикольорите" на последното четвърто място в групата с актив от едва две точки.

Срещата започна добре за волейболистите на България, които поведоха със 7:5 точки. Домакините обаче подобриха играта си и стигнаха до обрат - 14:11. До края на частта руснаците задържаха аванса си и поведоха с гейм аванс.

Във втората част Русия водеше с 8:6, но след това българите взеха шест поредни точки и обърнаха - 12:8. След това домакините изравниха 14:14 и спечелиха с 25:21.

В третата част българите излязоха напред в резултат със 7:3. Авансът на България се запази до 16:14, след което домакините изравниха. Два аса решиха и този гейм в полза на Русия - втория на Артьом Волвич за 21:19. Въпреки равностойната игра до края Русия спечели с 25:23 и стигна до крайния успех.

Най-резултатен за България беше диагоналът Цветан Соколов с 15 точки. Тодор СКримов добави още 10 точки в актива на България. Капитанът Тодор Алексиев и Тодор Скримов добавиха по 10 точки. Виктор Йосифов завърши с 9 точки.  За Русия Дмитрий Мусерски се отличи с 15 точки, Николай Павлов добави 12 точки.

Камило Плачи (старши треньор на България): Играхме по-добре днес, но това не бе достатъчно за победата. На някои от

играчите ни им липсва опит да се борят срещу такъв уникален играч като Дмитрий Мусерски и срещу отбор, който печели всички възможни титли напоследък.
   
Тодор Алексиев (капитан на България): Аз не успях да отбележа някои точки, когато можех да го направя. Допуснахме
много грешки, но въпреки това мисля, че беше един добър мач. Надявам се да коригираме грешките в следващия мач.

Андрей Воронков (старши треньор на Русия): Психологически ни беше трудно да започнем мача, тъй като очаквахме трудна среща срещу България. Те са наистина силен отбор, но ние направихме някои смени по време на мача, за да подобрим нашия блок и атака. Доволен съм от резултата, който постигнахме днес.

Сергей Макаров (капитан на Русия): Ние очаквахме срещата да бъде по-трудна, отколкото вчера, така че дадохме най-доброто и се борихме за всяка топка, за да спечелим. Ще продължим да работим усилено и чакаме мачовете със Сърбия.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна