Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма опасност за живота на жената, паднала в асансьорна шахта в поликлиника

| обновено на 17.06.14 в 11:13

Няма опасност за живота на 51-годишната жена, която вчера падна в асансьорна шахта в бургаска поликлиника. Пострадалата е контактна, съобщиха от реанимацията на бургаската болница. Според експерти на Агенцията за метрологичен и технически надзор, по всяка вероятност причината за инцидента е токов удар, който е засегнал електрониката на системата.

С черепно-мозъчна травма е пострадалата Валя Колева, каза д-р Геренов от реанимацията на бургаската болница:

Жената е контактна тази сутрин, няма пряка опасност за живота й. Надявам се да няма такава и за в бъдеще. Черепно-мозъчна травма разбираме травма на мозъка и на черепа, друго няма, т.е. ако мислите, че има счупване, няма такова. Има тежко сътресение.

Първи проверка на повредения асансьор са извършили от Агенцията по метрологичен и технически надзор. Според тях съоръжението не е с повишена опасност, защото височината му е под 3 метра. Асансьорът е само за инвалиди и има стикер и указания за ползването му, заяви управителят на поликлиниката д-р Емилия Драганова.

Най-вероятно токов удар, но не съм технически грамотна. Ще се прави техническа експертиза. Никой не може да си го обясни какво е станало, защото това мога да ви го кажа, госпожата на техническия надзор се качи, значи това е след инцидента, никакъв проблем с асансьора няма.

След инцидента е спряно електрическото захранване на асансьора, поставени са ограждения и табели, указващи че съоръжението не работи.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна