Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Славчев: Редно е да бъдем включени в консултациите

Снимка: БГНЕС

Следващата седмица започват консултациите между парламентарно представените политически сили за предстоящите избори. Извънпарламентарните партии не са включени в тях. Смятам, че е редно да бъдем включени, но президентът решава, каза Ангел Славчев, заместник-председател на "България без цензура".

За мен това е слаб президент, но атакуваме личността, а не институцията, уточни той.

Нормално е, след като си минал граница от 6 процента на избори да имаш представителство във временното правителство - министри, хора в ЦИК. Имаме нужда от политически консенсус. Ако политиците продължават да си бутат егото напред, няма да го докараме до никъде. 

Това, което могат да направят, ако имат смелостта, е да разсекретят договорите с "Марица-изток" 1 и 3, да разсекретят договора за "Южен поток". Парламентът може да направи много неща, докато не се е разпуснал. Може да приеме мораториума, който внесохме за всички изпълнителни дела на частните съдебни изпълнители, защото това е най-големият бич на обществото. Може да приеме мораториума за сключването на договори между НЗОК и новите частни болници.

Чуйте мнението на Ангел Славчев от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна