Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът обедини доживотната присъда на Лазар Колев с предишна присъда от 4 и половина години затвор

Снимка: БГНЕС

Пазарджишкият окръжен съд обедини доживотната присъда на Лазар Колев за убийството на сестрите Белнейски и негова предишна присъда за грабеж от 2006-а година, по която е осъден на четири години и половина затвор.

В недобро психическо състояние и затруднен от веригите на краката си, Лазар Колев влезе в съдебната зала, като преди това отказа коментар за медиите. Пред съдия Ивета Парпулова той заяви, че не иска присъдите му да се кумулират, тъй като по делото за сестрите Белнейски е осъден несправедливо.

Доживотната му присъда при специален режим бе потвърдена от Върховния касационен съд през май тази година. Предложението за кумулация е на окръжния прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева. С това решение се цели изпълнението на общата присъда да се счита от 2006-а година, което дава възможност за отпадане на специалния режим при изтърпяването на доживотната присъда на Лазар Колев. Според адвоката му Божидар Терзийски днешното съдебно решение е безсмислено.

Прокуратурата го обясни. Идеята е да му спадне режимът, но той в момента е на специален режим, така че няма сега да му спадне режимът, поне според мен. Кога ще стане, зависи от администрацията и от Закона за изпълнение на наказанията

Не е ясно дали Лазар Колев ще обжалва днешното съдебно решение.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна