Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите ни приключиха участието си в Световната лига с нова загуба от Русия

България - Русия
Снимка: БГНЕС

Волейболистите от националния ни отбор допуснаха втора домакинска загуба срещу състава на Русия в група "В" на Световната лига. В зала "Арена Армеец" "трикольорите" загубиха с 0:3 (14:25, 17:25, 15:25) и завършват на последното четвърто място в групата с едва една победа и 11 поражения.

Първият гейм премина изцяло при превъзходството на руснаците, които демонстрираха по-силна игра в нападение. "Сборная" поведе с 8:5 и 16:9 при двете технически паузи и след атака на Дени Бирюков поведе в резултата след 25:14.

Във втората част гостите успяха да запазят стабилността в играта си, а българите допуснаха голям брой грешки от начален удар. Това помогна на Русия да спечели с 25:17.

В третия гейм резервите на българския състав отново не успяха да се противопоставят на фаворита в мача и закономерно се стигна до 15:25 и поражение с 0:3.

Най-резултатен в българския тим беше Цветан Соколов с 9 точки. За гостите Денис Бирюков приключи с 13 точки.

С втората си победа в столицата Русия си осигури класиране за финалите в Световната лига, които ще се играят в Италия. Другият отбор от нашата група, който се класира за следващата фаза, е САЩ, надиграл при гостуването си Сърбия с 3:1 гейма. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна