Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Според Коалиция за България държавният бюджет не трябва да се актуализира

Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на Коалиция за България ще подкрепи само предложението на правителството за актуализация на бюджета на Здравната каса с 225 милиона лева. Това заяви след заседанието на групата нейният председател Атанас Мерджанов

Ние няма да се подадем на никакъв натиск от страна на представителите на  ГЕРБ. Ние ще подкрепим предложението на правителството за актуализация на бюджета на НЗОК само с 225 милиона такова, каквото е предложението на правителството.

Според Коалиция за България държавният бюджет не трябва да се актуализира, тъй като от фискалния резер могат да се осигурят необходимите 1 млрд. и 700 милиона лева за обезпечаване на гарантираните от закона влогове до 100 хиляди евро, обясни Корнелия Нинова:

Министър Чобанов на обсъждането с парламентарната група сега потвърди, че може да се приеме само Законът за актуализация на бюджета на НЗОК, без да се променя държавният бюджет. Ние стоим на позиция подкрепяме актуализацията на Здравната каса с 225 милиона, сега ще гласуваме "за". И този закон най-вероятно ще бъде приет. Стоим на позиция не пипаме държавния бюджет, не подкрепяме неговата актуализация, а чрез резервите от фискалния резерв, без да е необходима актуализацията по закона, се осигуряват тези 1,7 милиарда лева за вложителите в КТБ.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени