Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нико Розберг спечели квалификацията в Германия, Люис Хамилтън катастрофира

Нико Розберг
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Пилотът на Мерцедес Нико Розберг спечели първа позиция в квалификацията за място преди Гран При на Германия утре. Втори се нареди финландецът Валтери Ботас, а трети остава Фелипе Маса (Германия).
 
Розберг беше най-добър на пистата "Хокенхайм" и в последната свободна тренировка, когато съотборникът му Хамилтън остана 2-ри, а Фернандо Алонсо се нареди на 3-та позиция.

Днес в квалификацията Розберг завърши с обиколка за 1:16.540 минути. Втората позиция остана за Ботас с 1:16.759, а бразилецът Маса приключи за 1:17.078.

Британският пилот Люис Хамилтън претърпя тежка катастрофа на 13-тата обиколка, след като се разби в загражденията. Той се отърва без сериозни поражения, като единствено нарани носа си.

Той съобщи по радиостанцията на хората от екипа си, че е загубил  контрол върху болида и не е успял да го овладее в острия завой. Повторенията на телевизионните камери обаче показва, че той не успява да овладее автомобила заради застъпване на кола малко пред него. След това той премина медицински преглед и остана на 16-о място в квалификацията.

Хамилтън, който е на 2-ро място в генералното класиране в момента, изостава след 9 от всичките 19 състезания от Розберг. Той все пак получи минимален бонус, тъй като заради наказание на Естебан Гутиерес от отбора на Заубер, утре ще тръгне от 15-а, а не от 16-а позиция.
 
Световният шампион Себастиан Фетел от Ред Бул, който миналата година спечели състезанието на своя територия, сега ще стартира от 6-а позиция. Пред него е съотборникът му Даниел Рикардо (Австралия).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна