Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работниците от фирма "Автомагистрали - Черно море" блокираха пътния възел Белокопитово

| обновено на 22.07.14 в 15:33
Снимка: Радио Шумен

Работниците от фирма "Автомагистрали - Черно море" - Шумен подновиха протестите си. След вчерашната среща с директора на Агенция "Пътна инфраструктура" Стефан Чайков стана ясно, че от дължимите от държавата над 12 милиона лева ще бъдат изплатени  едва 2 милиона и 400 хиляди лева.

За пореден път работещите и служителите на „Автомагистрали - Черно море” блокираха кръговото кръстовище в района на 7-ия км край Шумен. По този начин те спряха движението по направлението София - Варна.

Синдикалният лидер на дружеството Господин Янков запозна протестиращите с резултатите от вчерашната среща със Стефан Чайков. Хората изразиха недоволството си и определиха разговорите като напълно излишни.

Единствено чухме, че пари няма, че нищо не може да бъде направено и че АПИ няма правомощия да отпусне дължимите на фирмата суми, заявиха протестиращите. Днес те символично поставиха купичка за набиране на средства, като в последствие сумата ще бъде изпратена на Пътната агенция, която няма пари.

Също днес стана ясно, че обещаните от агенция „Пътна инфраструктура” 2 милиона и 400 хиляди лева вече са преведени на шуменското дружество. С тях на работниците и служителите ще бъдат изплатени заплатите за май.

Финансовият директор на „Автомагистрали - Черно море” Петя Стоянова заяви, че служителите остават в стачна готовност през следващите два дни, за да могат дотогава да се проведат разговори в Министерството на регионалното развитие и Министерството на финансите. В зависимост от резултата и дали ще бъдат отпуснати оставащите средства, ще бъде преценено дали протестните действия ще продължат.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени