Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Константинов: Класиране в осмицата на световното първенство е реална цел

Снимка: БГНЕС
Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов заяви, че реалната цел пред нашия състав преди световното първенство в Полша през септември е влизане в осмицата. Той коментира ситуацията в отбора, контузиите и неявилите се на лагер-сбора след откритата тренировка на тима в Правец, където се подготвят националите.

Ще наблегнем на физически упражнения – тичане, басейн, фитнес. След това няма време. Три седмици имаме натоварващи, една - разтоварваща и след това пак три натоварващи. Най-големият ни проблем е времето. За Боян Йорданов снощи от Италия получихме стопроцентово становище, че трябва операция. Становището на най-добрия гръцки хирург е подобно. Владо Николов тренира с нас, знаете, той ще играе във Франция. Той е резервен вариант, ако има проблем на поста диагонал. При екстремна ситуация може да отидем и на такъв вариант. Салпаров има лек проблем, може би е от смяната на настилката. Няма нищо страшно, каза Константинов.

Той не пропусна и темата Матей Казийски:

Няма лично разочарование от Матей. Той така си е решил. Приел съм отбора така, както е. Мисля, че не е лошо, че няма изявен лидер, в такава ситуация трябва да търсим отборната игра. Аз мисля, че в Световната лига ни липсваше характер. Не е възможно да направим генерални промени за шест седмици. Ще настъпи хаос, ако тръгнем да променяме всичко, но ще се опитаме да вкараме някои новости. Хубавото е, че е променена физиономията на отбора. Има желание. Вече виждам блясък в очите, коментира още бившият капитан на националите.

Тренировката заради разтежение пропусна либерото на тима Теодор Салпаров, който обаче ще се възстанови напълно в следващите дни. Салпаров също взе отношение по темата "Казийски":


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна