Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Бареков: ГЕРБ и ДПС са олигархичен проект на структури, свързани с ДС

Снимка: БГНЕС

Нека да отворим досиетата на Държавна сигурност (ДС), защото аз съм сигурен, че от Държавна сигурност е написана една история, която продължава в КТБ, каза председателят на "България без цензура" Николай Бареков в интервю за предаването "12+3".

Две от партиите в България – ГЕРБ и ДПС са олигархичен проект на структури, свързани с Държавна сигурност. Едната партия създаде един бизнесмен като Илия Павлов, втори бизнесмен като Цветан Василев в КТБ. Другата, в случая ГЕРБ, наду балона на КТБ до 10 млрд., след което заедно спукаха този балон. Във вторник ще бъда в НС на срамната сделка между ГЕРБ и ДПС да се актуализира бюджета, а в сряда или четвъртък ще изнеса пред медиите ключови данни за връзките на ключови фигури на ГЕРБ и ДПС със структурите на ДС, криминални групировки, създаване на бизнеси и отнемане на бизнеси, добави той.

По повод на искането на президента да бъде актуализиран бюджетът Бареков заяви, че президентът обслужва интересите на ГЕРБ и ДПС:

Защо? Защото когато се направи актуализация на бюджета от нелегитимен парламент, цената ще я плащат следващите управляващи и следващият парламент и в края на краищата ние като данъкоплатци и нашите родители като спестители и потребители на държавния бюджет. 

Във връзка с изказванията на Ангел Славчев, който заяви, че лидерът на "България без цензура" е марионетка на Делян Пеевски, Бареков каза:

Дали съм марионетка на Делян Пеевски ще разберете следващата седмица, когато извадя документите за Ахмед Доган. Когато извадя документите за Ахмед Доган, на кой ще бъда марионетка? За мен това са политически врагове. Медиите на г-н Пеевски ме съсипват от няколко дни. Ако Николай Бареков  беше марионетка на някой, нямаше да се докара до състоянието цялата държава да е срещу него – всички медии и всички политици. Защо? Защото се оказа, че не съм марионетка на никой и искам само едно просто  нещо – да разруша това статукво.

Според Бареков не трябва да се увеличават правомощията на служебния кабинет, така че той да може да изтегли заем:

Заеми не могат да се теглят без решение на Народното събрание. Това е нарушение на Конституцията. Предупреждавам г-н Плевнелиев най-добронамерено да не бъде използван от ДПС и ГЕРБ и да не вкарва държавата в авантюра. Това, което предлагат те като актуализация на бюджета, като заеми - това вкарва България в изключителен капан.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна