Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа победа за нашите на Световното първенство по плажен волейбол

Българският тандем надигра връстниците си от Литва с 2:0 гейм на Световното по плажен волейбол в Португалия
Снимка: fivb.org

Ивайло Иванов и Димитър Калчев постигнаха първата си победа на Световното първенство по плажен волейбол за юноши до 19 години, което продължава в Порто, Португалия. Във втория си мач от предварителната група на основната схема нашите, които са поставени под №29, надиграха представителите на Литва Мариус Бараускис и Едгарас Барткус с категоричното 2:0 (21:17, 21:16) гейма след 35 минути игра.

Така във временното класиране начело е отборът на Полша с максимален актив от 4 точки и 4:0 гейма, следван от двойката от Пуерто Рико също с 4 точки. Тимът на Украйна е трети, а нашите са четвърти, с по 3 точки. Представителите на Литва и Австралия са съответно на пето и шесто в класирането с по 2 точки.

В другите два мача от втория кръг в групата пуерториканците Даниел Ривера и Рикардо Падия Ривера надиграха австралийците Реган Фадърс и Саймън Грей с 2:1 гейма, а полската двойка Матеуш Лисиковски и Якуб Йетке победи украинците Иля Ковальов и Олег Плотницкий с 2:0.

36-те тима, участващи в основната схема, са разделени на шест групи с по шест отбора. Първите четири от крайното класиране в групата продължават в кръговете на директна елиминация.

Днес националите ни ще играят срещу двойката от Пуерто Рико от 14.30 часа и срещу тандема на Украйна от 19.40 часа.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна