Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Константинов: Тодор Алексиев остава капитан на националния отбор

Волейболните ни национали продължават подготовката си за световното в Ботевград
Снимка: botevgrad.com



Тодор Алексиев остава капитан на мъжкия национален отбор по волейбол на България. Това заяви селекционерът на тима Пламен Константинов след поредната открита тренировка на националите, този път в зала "Арена Ботевград".

Тодор Алексиев е капитан на националния отбор. В момента тази тема не се коментира. В момента се намираме в период, в който съчетаваме тренировките във фитнеса с атлетическата подготовка и с играта в зала. Не е лесно, но това е положението, понеже нямаме много време, коментира Константинов.

Той демонстрира предпазливост, като заяви, че е рано да се мисли за медали от предстоящото световно първенство в Полша. Според него завърналите се в отбора Андрей Жеков и Владо Николов са добър пример за младите в отбора.

От 1-ви август Пламен Константинов ще трябва да работи с 2 отбора - на подготовка в Правец идва клубният отбор на наставника - руският "Губерния" от Нижни Новгород.

Владо Николов демострира оптимизъм за ситуацията в отбора и обеща, че ще направи всичко възможно да влезе във форма за световното първенство в Полша, което започва на 1-ви септември.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна