Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обстановката в бастионите на сепаратистите Донецк и Луганск се влошава

| обновено на 05.08.14 в 14:27
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Осем сепаратисти са пострадали при експлозия на взривно устройство в Донецк, съобщиха от кметството на града. През цялата нощ в Донецк е имало престрелки, при което е повредена електрическа подстанция, съобщи ИТАР-ТАСС.

Трима украински военни са загинали и 46 са ранени за изминалото денонощие в боевете със сепаратистите в Източна Украйна, съобщи прессекретарят на военното министерство в Киев Андрий Лисенко.

Все повече жители напускат Донецк, заради непреставащите боеве и стесняващата се блокада на украинската армия. Повечето магазини са затворени, а по вратите на жилищните входове са разлепени инструкции как да се стигне до най-близкото бомбоубежище, отбелязва агенция Франс прес.  

В Луганск, блокирани от бойните действия, остават около 250 хиляди души, които нямат средства да напуснат района, съобщава агенция УНИАН. Градът е на ръба на хуманитарната криза, алармират от градския съвет. Няма вода и електричество в много квартали, прекъснати са мобилните връзки и интернета. Хранителните продукти намаляват в малкото останали отворени магазини, но най-остър е проблемът с недостига на медикаменти, освен това са разрушени четири болници и три поликлиники.

110 международни експерти от Австралия, Холандия и Малайзия отново достигнаха до мястото на катастрофата на МН-17 в Донецка област, се казва в съобщение на ОССЕ. 9 души от мисията на организацията в Източна Украйна придружават разследващите. Днес експертите ще съсредоточат работата си по издирване на тленни останки на жертвите от катастрофата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна