Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Ивайло Дичев: Този кабинет може да даде яснота какво се случва в държавата

Снимка: БГНЕС
Обикновено служебните правителства са успешни, защото у нас проблемът е парламентът, каза в предаването "Нещо повече" проф. Ивайло Дичев, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски".

Повечето от тези министри няма да управляват. Това е повече символичен жест, с който президентът показва какви хора са ценни в това общество и какви хора трябва да излязат напред. Основното, което може този кабинет да постигне, е да даде някаква яснота какво се случва в държавата и най-вече какво се случи около КТБ. Да се разбере кой е взимал заеми, как са купували "Булгартабак", кой на кого дължи пари и т.н. Президентът каза, че ще прави реформи. Това е смешно, служебен кабинет не може да прави реформи. Да се концентрират върху това, което могат да направят - да се внесе яснота и това ще нанесе тежък удар на тая банда, която разруши държавата.

Според проф. Дичев решението на Радан Кънев да напусне поста на говорител в Реформаторския блок го е учудило. 

Той сякаш подаде оставка, за да стане лидер. Дали ще успее - това е въпросът. Той отиде далече с думите си и обвиненията. Не знам дали това няма да доведе до разделение. У нас личният фактор е водещ. 

Чуйте мнението от звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна