Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националната асоциация за приемна грижа събира дрехи и играчки за децата в Мизия и Крушовица

Националната асоциация за приемна грижа започва кампания под мотото "Да върнем детството в опустошените от наводнението с. Крушовица и гр. Мизия!". Това съобщи за предаването "Преди всички" на "Хоризонт" Александър Миланов от асоциацията:

Когато в Националната асоциация за приемна грижа се замислихме за хората, които бедстват в региона, стигнахме до извода, че вероятно държавата, а и добри хора, ще дадат пари, средства, може би ще изпратят и материали за възстановяването на къщите. Вероятно с инфраструктурата ще се справим, но вероятно ще остане едно изключително предизвикателство за децата, тъй като родителите в този беден регион вероятно няма да имат възможност в близко бъдеще да се погрижат за децата си, а на вратата чука учебна година. Освен това са удавени любимите неща на децата – техните играчки, любимите им дрехи и принадлежности и всъщност едно детство си е отишло.

Всички желаещи могат да помогнат, като изпратят колети по пощата за собствена сметка, с книжки за деца, запазени играчки, дрехи и обувки, пособия за ученици. Акцията продължава до 30-и август 2014-та г., за да може да стигнат до децата преди началото на учебната година. На страницата на Асоциацията е разкрита и дарителска сметка.

Призоваваме всеки, който иска да се включи, да изпрати колет до пощата в село Софрониево, което се намира на 3 километра от с. Крушовица, едно от наводнените места, като там Таня Димитрова е човекът, който ни помага. Тя е местен жител и ще събира всички дарения. След това ние ще направим един опис и ще ги предоставим на началните училища и основните училища в града, така че да достигнат до всяко дете, за което се очаква да прекрачи учебното заведение.

Интервюто на Веселина Миланова с Александър Миланов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна