Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лазар Лазаров: Въпрос на икономическа обосновка е как ще бъде изградена последната отсечка на АМ "Струма“

Снимка: БГНЕС

За времето, прекарано извън администрацията, видях пропуски в работата на АПИ и лично в моята. Надявам се с усилията на всички хора те да бъдат отстранени и работата да бъде подобрена. Основната ни цел ще бъде завършването на ОП "Транспорт", на големите инфраструктурни обекти. Предизвикателство е възстановяването и на пътната инфраструктура в страната след наводненията. Това каза за предаването "Преди всички" на "Хоризонт" новият председател на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров, който в четвъртък смени на поста инж. Стефан Чайков. Той коментира и протестите на работниците от "Автомагистрали – Черно море" заради неизплатени заплати:

По мое време наистина имаше такива протести, които даже през 2010-а г. пак бяха наследени. Тогава, въпреки всичко решихме казуса. Наистина малшанс и стечение на обстоятелствата е, че отново на тази фирма това ѝ се е случило. Надявам се проблемите да бъдат решени и хората да си получат заплатите, и да се работи нормално, и да си изпълняват ангажиментите, които са поели.


Лазаров се надява да се оптимизира строителството на отсечките по автомагистралите "Струма" и "Марица", за да не се загубят европейски пари. Въпрос на икономическа обосновка и запазване на околната среда е дали последната отсечка на "Струма" – тези през Кресненското дефиле, ще бъде път с виадукти или тунел.

Ще се търси диалог с превозвачите, които заплашиха да блокират пътищата около София заради забраната за движение на товарните камиони по магистралите и големите пътища в петък, събота и неделя.

Цялото интервю на Таня Милушева с инж. Лазар Лазаров можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна