Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При продължаващия обстрел на Донецк е загинал един човек

| обновено на 11.08.14 в 14:26
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Един човек загина, а 18 бяха ранени, след като снаряд падна в жилищната част на затворническа колония при обстрел на град Донецк, се казва в съобщение на градските власти. В колонията е избухнал бунт и над 100 души са избягали. В резултат на обстрела са пострадали няколко други сгради в колонията.

Обстрелът на Донецк продължава. Ситуацията в града остава напрегната.

Според украински военен говорител армията се готви за последния етап от овладяването му. По думите на Андрий Лисенко украинските части са успели да откъснат Донецк от другата крепост на бунтовниците - Луганск.

Шестима мирни жители са пострадали при експлозия на снаряд близо до катедрален храм в град Горловка, съобщи агенция УНИАН.

Експлозията е причинила пожар и част от храма е изгоряла.

Властите в Киев съобщават, че техни позиции по границата с Русия са били обстрелвани от сепаратистите през цялата изминала нощ. По време на евакуация на ранени от един от пропускателните пунктове под обстрел е попаднал и санитарен автомобил и по предварителни данни има загинали.

Общо 568 украински войници са убити, а 2120 са ранени в операцията срещу проруските сепаратисти, започнала в началото на май, съобщи говорителят на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана Андрий Лисенко.

Според агенции на ООН от избухването на конфликта в Източна Украйна са убити над 1100 души, включително войници, бунтовници и цивилни.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна