Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Досегашният управител на Пловдивска област предаде печата на администрацията на приемника си

Снимка: БГНЕС
Досегашният управител на Пловдивска област Венцислав Каймаканов предаде печата на администрацията на приемника си Розалин Петков.  На церемонията  присъстваха  участници в миналогодишния палатков лагер, които настояваха за оставката му. Те заявиха, че са дошли, за да  изпратят Каймаканов и подчертаха, че областта е била управлявана от  човек на задкулисието.

 Не на протестиращите, а на журналистите Венцислав Каймаканов обясни, че на този етап  не е кандидат за депутат. За пореден път подчерта също, че не  членува в ДПС:

Разбрах, че съм издигнат от някои от клубовете на ДПС за техен представител в бъдещия парламент. Искам да ви обясня, че ще се срещна с хората, които са ме издигнали, ще разбера какви са причините, възможно ли е да им бъда полезен по принцип и ще ви отговоря.

В работата си Каймаканов открои придвижването на проекта за реконструкцията на пътя Пловдив - Асеновград и прехвърлянето на собствеността на спортното училище, за да поеме държавата издръжката му.

От своя страна новият областен управител Розалин Петков каза, че един от приоритетите му ще бъде  завършването на спортната зала в Пловдив.  Ще се търси възможност за  финансиране и на ремонта на  пътните отсечки Баня - Карлово и Ягодово - Асеновград.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна