Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна кандидатстудентската кампания в НАТФИЗ

Снимка: БГНЕС

Днес започна кандидатстудентската кампания в Националната академия за театрално и филмово изкуство. Пред НАТФИЗ се образува опашка от чакащи младежи и родители, дошли да подадат документи.

Тази година двата факултета "Сценични изкуства" и "Екранни изкуства" ще приемат близо 180 български и чуждестранни студенти в общо 21 бакалавърски и магистърски програми.

Ръководители на І курс в специалности "Актьорство за драматичен театър" и "Режисура за драматичен театър" ще бъдат проф. Здравко Митков и проф. Маргарита Младенова. Проф. Румен Рачев ще води класовете "Актьорство за куклен театър" и "Режисура за куклен театър", доц. Мария Диманова – "Сценичен и екранен дизайн", а доц. д-р Александър Илиев ще ръководи "Театър на движението – Пантомима".

Доц. д-р Дочо Боджаков, проф. д-р Теодор Янев, проф. д-р Светослав Овчаров и проф. д-р Станислав Семерджиев ще въведат новоприетите студенти в основните дисциплини на факултет "Екранни изкуства".

Какви са очакванията на кандидат-студентите да учат в НАТФИЗ и защо за поредна година "Актьорство за драматичен театър" е най-желана специалност, можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна