Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Срам за "Манчестър Юнайтед" в турнира за Купата на Англия

Ван Гаал има върху какво да мисли за играта на "Манчестър Юнайтед"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Манчестър Юнайтед" записа шокиращо поражение с 0:4 при гостуването си срещу третодивизионния "МК Донс" в мач от втория кръг в турнира за купата на Лигата в Англия. "Червените дяволи", които играха в експериментален състав, все още нямат победа в официален двубой под ръководството на новия си мениджър Луис ван Гаал. Уил Григ и резервата Беник Афобе вкараха по две попадения във вратата, пазена от Давид де Хеа.

Григ реализира по един гол във всяко от полувремената, възползвайки се от груби грешки в защитата на 20-кратните шампиони на страната. Афобе пък се разписа два пъти в последните 20 минути на срещата. Малко преди началото на двубоя "Манчестър Юнайтед" осъществи рекордната за клуба и за британския футбол покупка на Анхел Ди Мария от "Реал" Мадрид за 60 милиона лири.

В друга среща от тази фаза на турнира националът Николай Бодуров игра три минути при победата на "Фулъм" с 1:0 като гост срещу "Брентфорд". Българският защитник се появи в игра в 87-ата минута, на мястото на Крис Дейвид.

Елитният "Уест Хем" също отпадна от третия по сила турнир в Англия. Лондончани паднаха у дома с 4:5 след изпълнение на дузпи срещу "Шефийлд Юнайтед". В редовното време и продълженията двата тима направиха равенство 1:1.

Новакът във футболния елит "Бърнли" пък загуби с 0:1 като домакин срещу по-нискоразредния "Шефилд Уензди".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна