Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близки и познати са убедили независимите кандидати за народни представители да участват във вота

Снимка: БГНЕС

Близки и познати са номинирали адв. Веска Волева за независим кандидат за народен представител, сподели тя в предаването „12+3“ по „Хоризонт“. Волева, която стана известна като защитник на кредитопоучателите в много дела срещу банките, заяви, че няма да отделя средства за предизборна кампания.

Няма да давам никакви пари. Нямам намерение. Ако някой прояви добра воля и иска да гласува, иска да се интересува или да ми помогне чрез интернет, или чрез предавания по телевизията, бих се явила, но някакви специални усилия да правя, първо, нямам такива възможности и, второ, не мисля че моето място трябва да бъде платено, както се говори сега, че се изисквали безумни суми от кандидатите и съответно да финансират партиите. Но пък нашата съдба е в наши ръце.

България изобщо не е бедна държава. Тя беше ограбена, парцелирана и изнесена, чрез политиците и сега е удобно да се говори, че е бедна държава, но това не е така. Тя стана бедна заради кражбите, каза Волева.

Бизнесменът от Костинброд Благо Джиев, също независим кандидат за народен представител, също заяви, че идеята за номинацията му не е лична, а на граждански движения, които все още не са много популярни. Той призна, че в миналото е спонсорирал партии у нас:

В последните години не съм искал. Зад мене никога не е стояла никоя партия или групировка. Бил съм сам. Никога не съм получил блага. Подкрепял съм само. Последно съм подкрепял Бойко Борисов, обаче сега и дума не може да става за такава подкрепа. Човек все пак трябва да се залъгва за нещо и все пак да избере най-доброто. От всички злини да избереш по-малката.

Интервютата на Снежана Иванова с Веска Волева и Благо Джиев можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна