Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Публикуван бе Указ за разпускане на Върховната рада

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Указ за разпускане на Върховната рада бе публикуван на официалния сайт на украинския президент Петро Порошенко. Указът влиза в сила от момента на публикуването му. Със същия документ извънредните парламентарни избори в Украйна се насрочват на 26 октомври.    

Също днес украинската партия "Солидарност" обяви, че ще се преименува на "Блок на Петро Порошенко", предаде ИТАР-ТАСС. Лидерът на партията Юрий Луценко призова "демократичните сили за единство" да се обединят заедно с президента около програма, която да бъде подкрепена от повечето хора.

Междувременно беше съобщено, че през последните 24 часа руски войници са преминали украинската граница с бронетранспортьори и камиони и са влезли в източния украински град Амвросиевка. По думите на говорителя на Съвета за национална сигурност Андрий Лисенко при боеве в Хорливка и Иловайск правителствените войски са убили 200 сепаратисти и са унищожили бойна техника - танкове и ракетни системи. По думите му, през изминалите 24 часа са загинали 13 украински военнослужещи, а други 36 са били ранени.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени