Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама души са спасени с хеликоптер от покрив на къща край Велека

контраадмирал Румен Николов
Снимка: ВМС

Началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов обобщи във Варна ситуацията в бедстващите райони, където армията оказва съдействие след поройните валежи и наводненията. Той съобщи, че с помощта на армейски хеликоптер са спасени двама души от покрива на къща в района на Велека:

Операцията е завършена успешно. Хората са спасени и вертолетът се прибира в базата си. Това е първият хеликоптер, който участва в мисия по търсене и спасяване, а преди малко се прибра вторият хеликоптер "Пантера" от база "Чайка", който получи задача за издирване на изчезнало момиче в района на "Отманли" около Бургас.
Началникът на отбраната отново опроверга информациите,че в някои от бедстващите райони,наводненията са предизвикани от водоеми,стопанисвани от армията:
Категорично заявявам и в момента, заявявах го многократно, че вина от поделение на военноморските сили, от поделение на армията няма никъде и с удоволствие бих казал, че събитията, които са в момента в района на община Резово и в Бургас, няма такива водоеми, които да принадлежат на военни формирования.
Стана ясно, че мисията на армията в Мизия е приключила, но има готовност, при нужда да се изпратят сили за съдействие в района на Берковица.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна