Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спад на престъпността и повишена разкриваемост отчитат от полицията в Силистра

Спад на престъпността и повишена разкриваемост на криминалните престъпления отчитат от Областна дирекция на МВР в Силистра от началото на годината. Половината от регистрираните престъпления в областта са кражби на имущество.

От началото на годината в област Силистра са регистрирани 737 престъпления, като доминира битовата престъпност. Разкрити са 485 посегателства или 65,81 процента от всички регистрирани престъпления. Това е с над 17 на сто ръст на разкриваемостта, коментира директорът на Областната дирекция на МВР в Силистра Кристиян Петров. Той подчерта, че битовите кражби са приоритет в работата на полицията: 

Ние съумяваме със собствени сили и средства да овладеем цялата обстановка. Не казвам, че сме идеални, не казвам, че правим някакви вълшебства. Държим устойчивост и показваме наистина увеличение на процента на разкриваемост.

25 са регистрираните измами от началото на годината. Най-продължително и трудно се работи по разкриването на телефонните измамници, подчерта началникът на криминалната полиция Пешо Петров:

Този месец също имаме две такива измами, които са извършени. Сумата на едната е над 8 хиляди лева. Случаите, които бяха регистрирани с участници от Ветово, при които извършителите са установени, води се по някои от тях разследване, по някои има осъдителни присъди. 

54 хиляди лева са откраднати от банкомата на входа на кметството в село Айдемир, който беше разбит миналия месец. Засега задържани няма. Разследването по случая продължава.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна