Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Организираха първи балкански голф турнир за ветерани

Първият балкански турнир събра международен голф състав от състезатели в Голф клуб “Света София”. Турнирът се проведе в два кръга по 18 дупки, а 50-те играчи бяха разделени в две дивизии според хендикапа. Организатор на турнира е Българската синиърс голф асоциация, чийто президент Петър Манджуков е и патрон на състезанието.

В общото класиране на първо място в Дивизия А с общ резултат от двата дни 72 точки точки се класира Ватко Бешлиев. Втори със 71 точки е Николай Робев, а трети – Живко Тенев. В Дивизия B победител е Радко Стойнев със 73 точки, следван от Александър Попов със 72 и Матей Станич със 71.

В класирането за ветерани в Дивизия А най-добър резултат от двата състезателни кръга постигна Ватко Бешлиев, негови подгласници са Живко Тенев и Румен Анастасов. В Дивизия В на ветераните на първо място е Радко Стойнев, следван от Александър Попов и Симеон Денков.

При останалите състезатели в Дивизия А начело е Николай Робев, втори е Владислав Маринов с 65 точки, колкото има и третият в класирането Илиян Ралев. Победител в Дивизия В стана Матей Станич, на второ място се класира Ивайло Димчев, а на трето – Виктория Генова.

Организаторите бяха предвидили и специални допълнителни награди. Приза за "Най-близо до дупката на 15-та" спечели Живко Тенев, а за "Най-дълъг удар на девета дупка" – Владислав Маринов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна