Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карло Анчелоти: Аз няма да сменя този отбор за никой друг в Европа

Карло Анчелоти: Аз няма да сменя този отбор за никой друг в Европа
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Въпреки лошия старт на сезона старши треньорът на "Реал" (Мадрид) Карло Анчелоти заяви днес, че няма да смени своя отбор "за никой друг в Европа" и обеща, че неговите футболисти ще бъдат на ниво, за да защитят своята титла в Шампионската лига по футбол, която започва във вторник срещу "Базел".

Ние имаме мотивацията да играем в най-важното състезание в света, ние имаме фантастичен спомен от миналия сезон, каза Карло Анчелоти на пресконференция преди утрешния първи мач от груповата фаза на Шампионската лига с Базел. Ние работихме и ние ще се борим, за да повторим успеха си през този сезон. Ние имаме своите шансове. Аз няма да сменя този отбор за никой друг в Европа.

Анчелоти заяви, че лошият старт през новия сезон не е свързан с трансферната политика на клуба и с напускането на  титуляри като Шаби Алонсо и Анхел ди Мария и привличането на млади футболисти като Тони Крос и Хамес Родригес.

Това е въпрос на навик, аз не промених отбора /срещу "Атлетико" Мадрид при загубата с 1:2/ и утре ще бъде същото, каза Анчелоти.

На пресконференцията Карло Анчелоти каза, че дебатът за вратарския пост е "приключен" и че той има доверие в Икер Касияс, доста освиркван на "Сантяго Бернабеу" при загубата от градския съперник "Атлетико".

Аз ще бъде ясен: дебат за поста вратар не съществува в отбора и аз няма да говоря за вратари през този сезон. Касияс има опит, характер, той познава много добре ситуацията и ще уреди нещата без проблеми, каза Анчелоти.


Полузащитникът Хамес Родригес каза, че мадридският клуб е длъжен да победи в утрешния мач. Според думите на колумбийския полузащитник и голмайстор на Мондиал-2014 Родригес, който премина през това лято в "Реал", неговият отбор има добри шансове за успех.

Ние сме длъжни да победим "Базел", каза Хамес Родригес. Мисля, че утре имаме добър шанс да постигнем успех.

 

Другите два отбора в групата са "Лудогорец" и "Ливърпул", които утре играят на стадион "Анфийлд роуд".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна