Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Класическата гимназия в София още няма разрешение да започне учебната година

Снимка: БГНЕС

Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" в София няма разрешение да започне учебната година, съобщи за "Хоризонт" д-р Христина Котларска от Столичната регионална здравна инспекция. Пред репортера Виолета Ашикова д-р Котларска обясни, че последната проверка е от днес и категорично е установила, че няма условия за провеждане на учебни занятия в Класическата гимназия. 

Към днешна дата все още няма създадени условия за провеждане на учебни занятия. Всеки ден се проверява докъде са стигнали ремонтите. И днес, последно, все още не е готово, а е ясно, че животът и здравето на децата са на първо място и не могат да бъдат допуснати все още в училищата. Има довършителни дейности по покрива на сградата, на четвъртия етаж все още се работи. Има известни проблеми на първия етаж с един санитарен възел, който също трябва да бъде довършена работата по него. В двора все още пясъци, цимент - ремонт, разбирате ли?! Текат ремонтни дейности - т.е. деца вътре няма как да допуснем.

На въпрос кога да се очаква децата да могат да влязат в класните стаи, д-р Котларска отговори:

Към момента не мога да кажа кога ще приключат ремонтните дейности. Проверка ще бъде направена и утре. Но това е ангажимент на строителите и на госпожа Папазова. С каквато скорост се справят, с такава. Не мога да прогнозирам. 

Гимназията беше преместена от сградата си в квартал "Модерно предградие" в сградата до Женския пазар миналата есен, когато учебната година отново закъсня и предизвика протести на родителите.

Развръзката по казуса около Класическата гимназия очаквайте в следващите дни по "Хоризонт".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна