Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цвета Брестничка: Хората, който причиниха това на Силвия Зубева, заслужават да бъдат наказани

първокласници
Снимка: РАДИО ВИДИН

Станахме свидетели на една изключително грозна кампания, насочена към един млад човек, който с достойнство върши своята работа. Намерила е професионална реализация в една достойна професия и абсолютно непредизвикано стана жертва на преследване. Така Цвета Брестничка от Асоциация "Родители" коментира реакциите при появата на снимката на учителката Силвия Зубева, която предизвика много коментари във „Фейсбук“. Зубева за първи път е класна ръководителка на първокласници в 119-о СОУ “Акад. Михаил Арнаудов”. В интервю за предаването „Хоризонт до обед“ Брестничка каза още:

Хората, който причиниха това на тази млада жена заслужават да бъдат наказани. Нещата щяха да бъдат много по-щадящи за тази млада жена, ако бяха останали в рамките на сайта, който беше публикувал снимката, но всичко това се раздуха допълнително по един грозен и обиден начин.

Илияна Балабанова  от Европейско женско лоби заяви: Вместо да се замислим за образованието, което е един от големите проблеми на нашата страна, всъщност 300 хиляди се замислиха за това как да обидят една млада жена и го направиха много успешно.

Мненията чуйте от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна