Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започнаха Лауреатските дни "Катя Попова" в Плевен

Момент от откриването на фестивала

На 23-ти септември беше открит официално 29-ият Международен музикален фестивал Лауреатски дни "Катя Попова". Това издание е посветено на 90-годишнината от рождението на голямата оперна певица и плевенчанка Катя Попова.

В четири поредни вечери плевенската публика ще аплодира гости от Белгия, Украйна, Сърбия и други страни, носители на награди от престижни международни конкурси. Входът за концертите е свободен.

На откриването в Драматичния театър "Иван Радоев" солисти на Плевенската филхармония с главен диригент Деян Павлов бяха младите певци Доротея Доротеева и Петър Димов и цигуларят от Белгия Марк Бушков. Следват два камерни концерта и заключителният концерт на Плевенската филхармония под палката на маестро Йордан Дафов.

29-ият Международен музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова" се организира под патронажа на кмета на Плевен проф. д-р Димитър Стойков и „Нео арт зона" ЕООД - София с управител Мартин Кърнолски.

Чуйте повече в интервюто с диригента Деян Павлов, излъчено в предаването "Алегро виваче" минути след края на първия концерт от фестивала в Плевен.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна